fbpx

Η νέα βίβλος του ερωτισμού, λέγεται: The New Erotic Photography

Η νέα βίβλος του ερωτισμού, λέγεται: The New Erotic Photography

62 φωτογράφοι από δέκα χώρες, δεκάδες μοντέλα σε ηδυπαθείς, προκλητικές, ερωτικές πόζες, εκατοντάδες σελίδες αφιερωμένες στο γυμνό γυναικείο σώμα. Το νέο λεύκωμα με την υπογραφή του οίκου TASCHEN μοιάζει (και είναι) απλώς ακαταμάχητο. Μια ένοχη απόλαυση που προκαλεί τον αναγνώστη να την ξεφυλίσσει από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα. Το “The New Erotic Photography”, όπως τιτλοφορείται, είναι ουσιαστικά η σύμπτυξη δύο παλαιότερων εκδόσεων του εκδοτικού οίκου από το 2007 και το 2012.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: H Χριστίνα Κολέτσα …ανεβάζει τη θερμοκρασία… ενόψει χειμώνα!

 

Οι καλύτερες, οι πιο σαγηνευτικές αλλά και οι πλέον προβοκατόρικες εικόνες από τα δύο λευκώματα ενώθηκαν σε μία χορταστική για το μάτι έκδοση που σκοπό έχει να εξερευνήσει τους διαφορετικούς τρόπους που η γυναικεία ερωτική φωτογραφία εκφράζεται από διαφορετικούς φωτογράφους με διαφορετικές καταβολές και κουλτούρα.

 

 

Στην ουσία το “The New Erotic Photography” καταγράφει την εξέλιξη της απεικόνισης του γυναικείου σώματος την τελευταία δεκαετία – πολλές φορές μάλιστα κινούμενο στα όρια της πρόκλησης. Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται εικόνες γνωστών, δραστήριων και καταξιωμένων φωτογράφων – ανάμεσά τους συναντάμε τα ονόματα και (κυρίως) τις φωτογραφίες των Gregory Bojorquez, Jo Schwab, Tomohide Ikeya, Frédéric Fontenoy, Andrew Pashis και Jan Hronsky. Καθένας από αυτούς έχει απαθανατίσει τις γυναίκες με διαφορετικά μέσα. Άλλος επιμένοντας στο πατροπαράδοτο φιλμ, άλλος νοσταλγώντας την αναλογικότητα των polaroids ή τις lomo φωτογραφικές μηχανές και άλλος αξιοποιώντας στο έπακρο τις “αρετές” της ψηφιακής φωτογραφίας.

 

 

Βεβαίως οι αδιαφιλονίκητες πρωταγωνίστριες της συλλεκτικής έκδοσης είναι οι γυναίκες. Τολμηρές, απροσποίητες, αισθησιακές, ερωτικές, μοναδικές μοιάζουν καθεμιά να διεκδικεί το δικαίωμά της στην αυτοδιάθεση του σώματός της. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν την επιμέλεια της πλουραλιστικής σε μέγεθος μα και σε αποκαλυπτικές εικόνες έχει η Dian Hanson. Γκουρού θρυλικών πορνογραφικών περιοδικών (Adult Cinema Review, Juggs, Leg Show) η 66χρονη Hanson από το 2001 εργάζεται στον οίκο Taschen ως sexy book editor – είναι μάλιστα υπεύθυνη για πολυσυζητημένες εκδόσεις του οίκου, όπως το “The Little Book of Big Penis” και το “The Little Book of Big Breasts”. Τι κάνει την επιτυχία των εκδόσεων που επιμελείται αναπόδραστη; Μα το γεγονός πως μοιάζει να αφουγκράζεται την ανθρώπινη επιθυμία σαν την πιο έμπειρη γκουρού της σεξουαλικότητας. Άλλωστε κι η ίδια περηφανεύεται πως απολαμβάνει το σεξ σε όλες του τις μορφές με κάθε τρόπο και μέσο. Όσο για τη χαμηλή τιμή και αυτής της έκδοσης (κοστολογείται στα 14,99 ευρώ); Απλώς προσυπογράφει ότι το σεξ παραμένει μια αταλάντευτα δημοκρατική σταθερά. Όπως και η ηδονοθηρία.