fbpx

Η νέα μόδα στο fitness λέγεται HILT και έχει να κάνει με την …πρόσκρουση!

Η νέα μόδα στο fitness λέγεται HILT και έχει να κάνει με την …πρόσκρουση!

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) είναι δημοφιλής και την γνωρίζεις, όμως τώρα ήρθε μια νέα προπόνηση η HILIT που σου προσφέρει τα ίδια οφέλη με την HIIT αλλά σε… ιδρώνει με έναν τρόπο που είναι πολύ πιο ήπιος και φιλικός για το σώμα σου.

Τα οφέλη της HIIT περιλαμβάνουν καύση θερμίδων, ενίσχυση του μεταβολισμού και βελτιωμένες τιμές της υγείας της καρδιάς. Ωστόσο, η HIIT μπορεί να επιβαρύνει το σώμα και τις αρθρώσεις σου. Η προπόνηση HILIT συνδυάζει τα οφέλη της HIIT, αλλά με χαμηλή πρόσκρουση που δεν στρεσάρει τις αρθρώσεις. Αυτό το fitness trend είναι εξαιρετικό για δρομείς, CrossFitters και άλλους αθλητές που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις τους μετά από χρόνια ασκήσεων με αυξημένη πρόσκρουση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα αυξήσεις αντοχή και εκρηκτικότητα και θα εκτινάξεις τις καύσεις σου!

 

Η HILIT είναι μία μέθοδος προπόνησης υψηλής έντασης που επικεντρώνεται στην επίτευξη μυϊκής κόπωσης και ενίσχυσης του καρδιακού ρυθμού. Μειώνει την πρόσκρουση στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Οι πιο παραδοσιακές ασκήσεις υψηλής έντασης περιέχουν πλειομετρικές ασκήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν άλματα. Για όσους έχουν πόνο στην πλάτη ή πόνο στις αρθρώσεις οι πλειομετρικές ασκήσεις μπορεί να είναι επώδυνες ή ακόμα και επικίνδυνες. Με την HILIT, μπορείς να έχεις όλα τα οφέλη HIIT, χωρίς να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου.

 

 

Μια τυπική προπόνηση HILIT περιλαμβάνει ασκήσεις που πρέπει να γίνουν σε 20-30 δευτερόλεπτα, σταματώντας για ένα διάλειμμα 10-15 δευτερολέπτων και στη συνέχεια επαναλαμβάνοντας για οκτώ σετ. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να το κάνει ο καθένας αφού δίνει έμφαση στη χαμηλή πρόσκρουση, χωρίς τρέξιμο, χωρίς άλματα και χωρίς βάρη. Τα μαθήματα περιέχουν κωπηλατική, λάστιχα αντίστασης και ασκήσεις μέσου κορμού, όπως κάμψεις inchworm και ορειβασίες που καίνε λίπος. Έτσι σώζεις τις αρθρώσεις σου καίγοντας ταυτόχρονα λίπος.

Το μεγαλύτερο όφελος από τις προπονήσεις χαμηλής πρόσκρουσης είναι ότι σου παρέχουν τη δυνατότητα να γυμνάσεις όλο το σώμα και να κάψεις θερμίδες, χωρίς να ανησυχείς για τυχόν τραυματισμούς ή να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σας.