fbpx

Η τραγωδία της Yamaha ολοκληρώνεται – Ο Mir πάει για το πρωτάθλημα!

Η τραγωδία της Yamaha ολοκληρώνεται – Ο Mir πάει για το πρωτάθλημα!

Η χρονιά αυτή μόνο ως τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί για τη Yamaha. Όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Marquez –γιατί η Honda χωρίς Marquez είναι ανύπαρκτη- τιμωρήθηκε αλλά χάνει και το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βόλτα για καφέ εν μέσω lockdown; Αν έχεις μηχανή να πως τον απολαμβάνεις!

 

Ο εκπληκτικός Joan Mir όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα αλλά αύξησε και τη διαφορά με τον  Fabio Quartararo και όπως φαίνεται θα χαρίσει στην Suzuki το πρώτο της πρωτάθλημα!

 

 

Ο 23χρονος οδηγός πήρε μια σημαντική νίκη στον πρώτο αγώνα της Βαλένθια και δεδομένου ότι το gp της Πορτογαλίας είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθεί, λόγω της πανδημίας, έχει ένα προβάδισμα 37 βαθμών που είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθεί, αφού του αρκεί μια τρίτη θέση την επόμενη Κυριακή για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

O Mir αν και εκκίνησε από την πέμπτη θέση πέρασε μπροστά σχετικά γρήγορα και εκμεταλλευόμενος το μοναδικό λάθος του Rins πήρε την πρωτοπορία και τον αγώνα.

 

 

Ο Fabio Quartararo έπεσε στον πρώτο κιόλας γύρο του αγώνα όταν ακολούθησε ασυναίσθητα προφανώς τον Aleix Espargaro που έπεσε μπροστά του! Παρ όλα αυτά συνέχισε τον αγώνα από την τελευταία θέση και κατάφερε να τερματίσει στην 14η θέση.

Η Suzuki πέρασε και στη πρώτη θέσης στη βαθμολογία των Κατασκευαστών και στη βαθμολογία των ομάδων

Τρίτος ο Pol Espargaro με την ΚΤΜ, που ξεκίνησε από την pole position αλλά έμεινε τρίτος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

O Maverick Vinalles εκκίνησε από τα πιτς επειδή τιμωρήθηκε για τη χρήση του έκτου κινητήρα και κατάφερε να τερματίσει 13ος ενώ ο Valentino Rossi στην επιστροφή του από την περιπέτεια με τον κοροναϊό εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα.

Μόνο ο Morbidelli διασώθηκε για την Yamaha καταφέρνοντας να τερματίσει στην 11η θέση.