fbpx

Η τραγωδία του Leclerc = Η χαρά του Verstappen – Εκπληκτικός ο Sainz έσωσε τη Ferrari

Η τραγωδία του Leclerc = Η χαρά του Verstappen – Εκπληκτικός ο Sainz έσωσε τη Ferrari

Το δράμα για την Ferrari ήταν μισό και μόνο για τον Leclerc  αφού ο Sainz έσωσε τη τιμή της Scuderia και τον  Verstappen να εκμεταλλεύεται ως όφειλε όλη αυτή τη κατάσταση και να κερδίζει το gp του Μονακό!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η ιστορία του θρυλικού αγώνα της F1 – Πως το Μονακό έγινε ο πιο …προκλητικός αγώνας!

 

Το δράμα της Ferrari άρχισε όταν μηχανικοί της δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Charlers Leclerc κι έτσι ο Μογενάσκος που είχε κερδίσει επάξια την pol, δεν εκκίνησε καν τον αγώνα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Κυανή ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 31. Δίχως να υπάρχει απειλή βροχής.

Όμως για τη Ferrari, η απειλή υπήρχε στον αέρα αφού μετά την χθεσινή έξοδο του poleman Charles Leclerc, υπήρχε έντονη ανησυχία σχετικά με το κιβώτιο ταχυτήτων. Πιθανή αλλαγή, θα έφερνε ποινή πέντε θέσεων στο grid αλλά τόσο στους ελέγχους το βράδυ του Σαββάτου, όσο και σε εκείνους το πρωί της Κυριακής, η Scuderia έκρινε πως ήταν όλα καλά. Ωστόσο, βγαίνοντας από τα pit με προορισμό το grid, η SF21 του Μονεγάσκου αντιμετώπισε προβλήματα. Αρχικά εκτιμήθηκε πως αφορούσαν στο κιβώτιο, εκ των υστέρων ανακοινώθηκε πως ήταν στον αριστερό άξονα μετάδοσης – απόρροια της σύγκρουσης με τις μπαριέρες. Έτσι, ο Leclerc δεν εκκίνησε καν!

Ο Max Verstappen εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του αντιπάλου του, έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη για τη Red Bull, προσπερνώντας στη γενική βαθμολογία τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό στο Μόντε Κάρλο και περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

Βέβαια, όλο το τετραήμερο στο Μονακό ήταν δύσκολο για τη γερμανική ομάδα. Ο Valtteri Bottas μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών στον 32ο γύρο αλλά ένα πρόβλημα στον τροχό τον υποχρέωσε σε εγκατάλειψη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz,ο οποίος ήταν πραγματικά πολύ δυνατός από τη διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Lando Norris με τη McLaren, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος.

Ο Sergio Perez πέρασε τέταρτος την καρό σημαία του τερματισμού, ενώ ο Sebastian Vettel θύμισε μετά από καιρό τον παλιό καλό του εαυτό, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

Tον ακολούθησε ο Gasly, o Hamilton όπως είπαμε και παραπάνω έμεινε έβδομος, με τους Stroll, Ocon και Giovinazzi να κλείνουν την δεκάδα.