fbpx

Η Alpine A110S έγινε 292 ίππων, ακόμα πιο δυνατή

Η Alpine A110S έγινε 292 ίππων, ακόμα πιο δυνατή

H Renault ήταν ευθύς εξαρχής φανερό πως δεν ήθελε απλά να αναβιώσει τη θρυλική Alpine A110 και μαζί της τη σπορ μάρκα της. Ήθελε καταρχήν και με βάση τα ισχύοντα στην εποχή μας να παρουσιάσει περισσότερες από μια εκδόσεις, προκειμένου να μπορεί κανείς να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει καλύτερα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο δυνατό super car για το χώμα

 

Η αρχή έγινε με τις Α110 Pure και Legende, ενώ τώρα η συνέχεια δίνεται με την αναμενόμενη ακόμα πιο σπορ έκδοσή της, την Α110S. Στην οποία ο τοποθετημένος στο κέντρο τετρακύλινδρος turbo των 1.800 κυβικών ανέβασε την απόδοσή του στους 292 ίππους (ροπή: 320 Nm) και αντίστοιχα κατέβασε το χρόνο που απαιτείται για το 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,4 δεύτερα.

 

 

Η τελική της Alpine A110S φτάνει τα 260 χλμ./ ώρα, ενώ κινητήριοι τροχοί είναι πάλι οι πίσω. Από κει και πέρα το κιβώτιο είναι και εδώ αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και υπάρχει και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

 

 

Όπως συνηθίζεται στις πιο σπορ εκδόσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας, έτσι και εδώ η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 4 χιλιοστά, τα ελατήρια είναι 50% πιο σκληρά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις αντιστρεπτικές είναι 100%.

 

 

Αισθητικά η κορυφαία προς το παρόν Alpine ξεχωρίζει από την ύπαρξη μιας επένδυσης από ανθρακόνημα στην πίσω κολώνα καθώς και από κάποιες πορτοκαλί πινελιές σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, όπως π.χ. στις δαγκάνες των φρένων. Που εδώ είναι της Brembo με δίσκους 320 χιλιοστώ και στις άλλες εκδόσεις χρεώνονται επιπλέον.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις είναι από μαύρο δέρμα σουέντ και τα καθίσματα είναι αγωνιστικού τύπου μπάκετ της Sabelt και εξαιρετικά ελαφριά, μιας και το καθένα ζυγίζει μόλις 13,1 κιλά.

Η τιμή της πιο σπορ Alpine A110S στη Γαλλία θα ξεκινά από τις 66.500 ευρώ.