fbpx

Η Lamborghini μπορεί να χρειαστεί έως και πέντε χρόνια για τη διάδοχο της Aventador

Η Lamborghini μπορεί να χρειαστεί έως και πέντε χρόνια για τη διάδοχο της Aventador

Η κορυφαία Lamborghini, η Aventador, είχε παρουσιαστεί το 2011 και στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει και εμπορική επιτυχία έχει σημειώσει και πολλές εκδόσεις έχει να επιδείξει, ενώ μέσα στο άμεσο μάλλον θα έπρεπε κανονικά να εμφανιστεί η διάδοχός της. Με το όνομα ενός άλλου διάσημου ταύρου…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η νέα Corvette «τάραξε» τους οπαδούς της

 

Αυτή θα ήταν η κανονική και αναμενόμενη σειρά των πραγμάτων, όμως η κατάσταση στην πράξη είναι λίγο διαφορετική. Και αυτό γιατί η εταιρεία με έδρα τη Sant’ Agata Bolognese μπορεί να βλέπει τις πωλήσεις να ξεπερνούν τον αριθμό ορόσημο των 8.000 μονάδων μέσα στο 2019 χάρη στην τρομερή επιτυχία του SUV της, της Urus -της πιστώνεται περισσότερο από το 50% του συνόλου των πωλήσεων- αλλά από πλευράς κερδοφορίας υπάρχει σαφώς λιγότερη αισιοδοξία.

 

 

Κυρίως από την πλευρά του Herbert Deissler του επικεφαλής του ομίλου Volkswagen στον οποίο ανήκει η Lamborghini και που κάνοντας συγκρίσεις με την κερδοφορία της άμεσης ανταγωνίστριας Ferrari, που δεν έχει και SUV, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος είναι.

Ένα από τα άμεσα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη είναι η καθυστέρηση της παρουσίασης της διαδόχου της Aventador. Μάλιστα κάποιες φήμες κάνουν λόγο για εμφάνισή της και μετά από μια ολόκληρη πενταετία -προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

 

 

Ο λόγος για αυτήν την αβεβαιότητα σε σχέση με το νέο super car της μάρκας είναι η άρνηση της Audi, στην οποία χρεώνεται εσωτερικά η ιταλική εταιρεία, να καλύψει το (σημαντικό) κόστος εξέλιξης του κλασικού V12 των 6.500 κυβικών προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες προδιαγραφές ρύπων.

Οι Γερμανοί προτιμούν να επενδύσουν σε ένα νέο V8, κατά πάσα πιθανότητα 4.000 κυβικών, όπως αυτός που ήδη κινεί την Urus και άλλα μοντέλα του ομίλου, ο οποίος θα έχει και υβριδική υποβοήθηση και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη διάδοχο της Huracan που προγραμματίζεται για ένα χρόνο μετά τη νέα Aventador. Δηλαδή με βάση τις φήμες για το 2025.

Φυσικά η εξέλιξη ενός τέτοιου συνόλου, απαιτεί αρκετό χρόνο ειδικά σε συνδυασμό με τον εξηλεκτρισμό και κάπως έτσι φτάνουμε στην πενταετία. Από την άλλη η κατάργηση του V12 θα είναι ένα πλήγμα στο γόητρο και την εικόνα της Lamborghini οπότε τελικά οι γνώμες μπορεί να αλλάξουν.

 

ΠΗΓΗ: CNN