fbpx

Η Suzuki που «δαγκώνει» και η Yamaha που …ψάχνει τα λάστιχα!

Η Suzuki που «δαγκώνει» και η Yamaha που …ψάχνει τα λάστιχα!

H Suzuki δεν το έκρυβε, τα έδειχνε τα «δόντια» της από τότε που επέστρεψε στο MotoGP και τώρα που βρήκε την ευκαιρία δεν αφήνει να πάει τίποτα χαμένο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Valentino Rossi

 

Η μεγάλη ευκαιρία για τη Suzuki είναι φέτος αν και του χρόνου σίγουρα θα την δούμε πιο δυνατή. Είναι φέτος ελλείψει της Honda λόγω απουσίας του Marc Marquez και των …υπαρξιακών προβλημάτων της Yamaha.

 

 

Η νίκη του Alex Rins δεν είναι τυχαία και έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια του Joan Mir για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος και για τον ίδιο και για την Suzuki!

O Alex Rins έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα και έδωσε στην Suzuki την πρώτη της νίκη στην πίστα της Αραγωνίας!

 

 

Από την άλλη η Yamaha που με την απουσία της Honda θα έπρεπε να …κάνει …βόλτα εξαντλεί όλες τις δυνάμεις της στα προκριματικά χωρίς να έχει την τελική απόδοση στους αγώνες. Οι οδηγοί της τόσο της μητρικής όσο και της δορυφορικής δεν καταφέρνουν να έχουν αποτέλεσμα στην ημέρα των αγώνων και με τον Fabio Quartararo να αποκαλύπτει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ότι η κακή εμφάνιση ήταν θέμα πίεσης ελαστικών, αναφέροντας ότι: «Δύσκολο να καταλάβεις το πρόβλημα της πίεσης των ελαστικών. Δεν τα παρατάμε για τους επόμενους σκληρούς αγώνες. Δεν τα παρατάμε ποτέ» έγραψε ο Γάλλος!

Για ακόμα μια φορά τόσο ο Vinalles όσο και ο Quartararo έδειξαν όχι μόνο αδύναμοι να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Suzuki αλλά και όλου του αγώνα!

O Fabio Quartararo έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία και τερμάτισε μόλις 18ος περνώντας στη δεύτερη  θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς πίσω από τον Mir.

Ο Alex Marquez με την Honda του έκανε μια θαυμάσια εμφάνιση αν και εκκίνησε  από την 11η θέση έφθασε στον προτελευταίο γύρο τον Rins, κάνοντας την προσπάθεια μα περάσει πρώτος. Ένα γλίστρημα του πίσω ελαστικού του έδωσε την προειδοποίηση και τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του, μετά την προηγούμενη εβδομάδα στην Γαλλία, το πρώτο του στο στεγνό, με μια πειστική οδήγηση, που βγάζει τον ίδιο και την Honda από μια δύσκολη περίοδο φέτος.

Ο Maverick Vinales  τερμάτισε τελικά τέταρτος μπροστά από τον Taka Nakagami που πέρασε τον Franky Morbidelli στον τελευταίο γύρο.

Ο Andrea Dovizioso με την Ducati του έχοντας ξεκινήσει από την 13η θέση είχε μια δύσκολη δουλειά να κάνει και τελικά κατάφερε να τερματίσει έβδομος και να μείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην τέταρτη θέση, μόλις 15 βαθμούς από την κορυφή.

 

 

Επόμενος αγώνας: 25 Οκτωβρίου Άραγκον