fbpx

Η Yamaha εξαγόρασε την Honda – Προβληματισμός στο MotoGP

Η Yamaha εξαγόρασε την Honda – Προβληματισμός στο MotoGP

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο MotoGP, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοινώθηκε η εξαγορά της Honda από τη Yamaha, τον μεγάλο της αντίπαλο στο MotoGP, όπως μετέδωσαν μεγάλα Ιαπωνικά ΜΜΕ με πρώτο το πρακτορείο CMR! Το ποσό της εξαγοράς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: MotoGP: Yamaha για …φίλημα με μια ανύπαρκτη Honda στον πρώτο και όμορφο αγώνα

 

Η εξαγορά έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στη FIM και στη Dorna που εξετάζουν πόσο η εξαγορά θα επηρεάσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν.

 

 

Η απόφαση της Honda να πουλήσει τον τομέα των μοτοσικλετών και φυσικά και του HRC στη Yamaha ήρθε μετά τις συνεχιζόμενες αποτυχίες στο MotoGP που είχε ως συνέπεια την πτώση των πωλήσεων των μοτοσικλετών της σε όλο τον κόσμο.

Ο συνδυασμός των κακών εμφανίσεων του HRC αλλά και της πανδημίας που οδήγησε στην πτώση των πωλήσεων οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Από την πλευρά της η Yamaha ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τα χρώματα της Honda και θα συνεχίσει να πουλά μοτοσικλέτες ανεξάρτητα.

Όσο για το HRC, δηλαδή την αγωνιστική ομάδα της Honda ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha,  Lin Jarvis, δήλωσε ότι το HRC θα αποτελέσει την δεύτερη δορυφορική ομάδα της Yamaha μετά την Petronas Yamaha SRT!