fbpx

Θεαματικές στιγμές με μπόλικη αδρεναλίνη στην Awgean Regata 2019

Θεαματικές στιγμές με μπόλικη αδρεναλίνη στην Awgean Regata 2019

Ο καιρός επεφύλαξε ωραίες ιστιοδρομίες στους ιστιοπλόους που μετείχαν στην Aegean Regata 2019, με ανέμους μέχρι και 6 BF που ανέβασαν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Οι περισσότεροι από 500 ιστιοπλόοι που μετείχαν στον διεθνή αυτόν ιστιοπλοϊκό αγώνα προέρχονταν τόσο από την Ελλάδα όσο και χώρες της Ευρώπης και την Τουρκία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το απόλυτο event της κατάδυσης είχε πολύ αδρεναλίνη

 

Ο αγώνας εκκίνησε από Μυτιλήνη με τον βοριά να βοηθά τα 55 σκάφη να καλύψουν αρκετά γρήγορα τα 23,5 ναυτικά μίλια της απόστασης και να φτάσουν στον προορισμό τους το μεσημέρι.

 

 

Πρώτο μπήκε στο λιμάνι του Πλωμαρίου  το σκάφος MAMMA AIUTO με κυβερνήτη το Θανάση Στεργιανό και ακολούθησαν τα υπόλοιπα.

 

 

Η υποδοχή στο Πλωμάρι ήταν εξαιρετική από τους τοπικούς φορείς, γεγονός που επιβράβευσε τους σχεδόν 500 ιστιοπλόους της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» που μετά από έναν πολύ όμορφο αγώνα έτυχαν σπουδαίας νησιωτικής φιλοξενίας!

 

 

Στην κατηγορία ORC Sport την παράσταση έκλεψε το σκάφος MELIPLOE που είχε πλήρωμα από την Αυστραλία, το οποίο ταξίδεψε στην Ελλάδα για να πάρει μέρος στον αγώνα.

 

 

Στις Οινούσσες έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής τα σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta, ολοκληρώνοντας το τρίτο σκέλος του αγώνα από τα Ψαρά, απόστασης 48 ναυτικών μιλίων.

 

 

Οι αυξομειώσεις στην ένταση και την κατεύθυνση των ανέμων υποχρέωσαν τους ιστιοπλόοους να επιδείξουν τα γρήγορα αντανακλαστικά και τη ναυτοσύνη τους για να ανταπεξέλθουν στις ξεχωριστές συνθήκες του αγώνα που διοργανώνεται για 19η φορά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

 

 

Ωστόσο η καλύτερη ανταμοιβή ήρθε το πρωί της Παρασκευής, όταν όλοι οι κάτοικοι των Ψαρών κατέβηκαν στο λιμάνι για να αποχαιρετήσουν τους περίπου 500 ιστιοπλόους και να τους ευχαριστήσουν που επέλεξαν το νησί τους για πρώτη φορά ως σταθμό της Aegean Regatta.

Από αγωνιστικής πλευράς, το σκάφος BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση στην κατηγορία ΙRC καθώς έχει νικήσει και στις τρεις κούρσες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία ORC Sport με το MELIPLOE που έχει πλήρωμα από την Αυστραλία.

 

 

Στον ιστορικό νησί των Ψαρών έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης τα 55 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta, το διεθνή αγώνα που διοργανώνεται για 19η φορά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το πρωί της ίδιας ημέρας τα ιστιοπλοϊκά είχαν ξεκινήσει από το Πλωμάρι αντιμετωπίζοντας τα διαφορετικά πρόσωπα του καιρού στο Αιγαίο Πέλαγος. Μέχρι ν’ αφήσουν τη Μυτιλήνη, η μπουνάτσα ταλαιπώρησε τους περίπου 500 ιστιοπλόους, αλλά όσο περνούσε η μέρα ο άνεμος δυνάμωνε και έφτασε ακόμα και τους 25 κόμβους, αναγκάζοντας τα πληρώματα να επιδείξουν τη ναυτοσύνη τους για να ολοκληρώσουν τα 48 ναυτικά μίλια της απόστασης.

 

 

Στα Ψαρά πρώτο έφτασε λίγο μετά τις 17:00 το ERYTOS II ενώ οι αφίξεις των σκαφών συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης. Τα σκάφη BAXIMUS και MELIPLOE  διπλασίασαν τις νίκες τους και προηγούνται στην κατάταξη των κατηγοριών.

Η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς για πρώτη φορά τα Ψαρά αποτέλεσαν σταθμό της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» ενώ έγιναν και ειδικές εργασίες με εγκατάσταση πλωτών εξεδρών προκειμένου το λιμάνι να φιλοξενήσει τα σκάφη.

 

 

Ο Προέδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Άκης Τσαλίκης τόνισε ότι η υποδοχή από τους Πλωμαρίτες ήταν εξαιρετική σημειώνοντας παράλληλα ότι έκαναν πολύ περισσότερα από εκείνα που τους είχαν ζητηθεί. Μιλώντας για τη μαρίνα του Πλωμαρίου ο κ. Τσαλίκης τη χαρακτήρισε εξαιρετική και ασφαλέστατη αποτελώντας πλέον ένα σημαντικό τόπο τουριστικού προορισμού. «Το Πλωμάρι θα είναι πλέον στις πρώτες επιλογές της οργανωτικής επιτροπής της Aegean Regatta» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλίκης.

 

 

Ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές, στην Πλατεία Ναυτοσύνης στις Οινούσσες, η Aegean Regatta 2019, διεθνής αγώνας που διοργάνωσε για 19η φορά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

 

 

Η Aegean Regatta 2019 ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη, συνέχισε το Πλωμάρι και τα Ψαρά και κατέληξε στις Οινούσσες.

Τα τελικά αποτελέσματα της Aegean Regatta:

 

IRC

BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη

ST. ANNA με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov

OXYGONON με κυβερνήτη τον Άκη Τσαλίκη

ORC Performance

ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

ERYTOS II με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο

ELLINIXX με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδόπουλο

 

ORC Sport

MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris

FAIRYTALE με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου

KRAKEN με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη