fbpx

Θρίαμβος Miller – Συνετός ο Quartararo κράτησε την πρώτη – Διπλή πτώση για Marquez

Θρίαμβος Miller – Συνετός ο Quartararo κράτησε την πρώτη – Διπλή πτώση για Marquez

Στη F1 τα pit stop είναι μέσα στη στρατηγική του κάθε αγώνα, στο Moto GP όμως δεν είναι, αλλά όταν και όποτε υπάρχουν μπορεί να φέρουν μεγάλες ανακατατάξεις όπως συνέβη και στον αγώνα του Le Mans, όπου η βροχή και η αλλαγή μοτοσικλέτας έπαιξε καθοριστικό ρόλο!

Μεγάλος νικητής ο Jack Miller που έκανε έναν τέλειο αγώνα και εκμεταλλεύτηκε άψογα την αδυναμία του Fabio  Quartararo στο βρεγμένο. Από την άλλη ο Γάλλος, γνωρίζοντας την αδυναμία του, οδήγησε με σύνεση κατακτώντας την δεύτερη θέση, μένοντας έτσι στη πρωτοπορία του πρωταθλήματος με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Bagnaia.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το κλάμα του Marc και ο οπαδισμός εκείνων που δεν αξίζουν να παρακολουθούν MotoGP!

 

Τραγική φιγούρα ο Marc Marquez που αν και εκμεταλλεύτηκε άψογα την αλλαγή μοτοσικλέτας περνώντας από την πέμπτη στη πρώτη θέση του αγώνα δεν κατάφερε ούτε καν να τερματίσει. Ο Marquez φαίνεται ότι δεν ξέχασε τον παλιό του εαυτό και είχε δύο πτώσεις με την δεύτερη να τον βγάζει εκτός αγώνα!

 

 

Για την Yamaha αυτός ο αγώνας θα πρέπει να είναι αντικείμενο προβληματισμού, καθώς το μεγάλο της ατού ο  Quartararo έχει δύο σοβαρά «τρωτά» σημεία, την οδήγηση στο βρεμένο και το πρόβλημα του συνδρόμου  «arm pump» που ελπίζουν όλοι να μην ξαναεμφανιστεί.

Η Ιαπωνική εταιρία δεν μπορεί να «ποντάρει» ούτε στο Vinalles του οποίου η απόδοση συνεχίζει να είναι σαν ….καρδιογράφημα  με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 10η θέση!

 

 

Όσο για την Honda, οι στιγμές αναπτέρωσης του ηθικού της ομάδας διήρκεσαν μόλις λίγα λεπτά, όταν ο Marc Marquez πήρε έξυπνα την πρωτοπορία του αγώνα. Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει τον παλιό του εαυτό αν και κάνει στάδια προόδου!

Από την άλλη στη Ducati πλέουν σε πελάγη ευτυχίας με την απόδοση του Jack Miller που για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ανέβηκε στη πρώτη θέση του βάθρου.

Τη χαρά της Ducati συμπληρώνει η απόδοση του Francesco Bagnaia που κατάφερε να τερματίσει τέταρτος διατηρώντας την δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία με έναν βαθμό μόλις πίσω από τον Quartararo.

 

 

Όλη η προσοχή βέβαια πέφτει στον Miller που πέρασε πρώτος  από την τρίτη θέση της εκκίνησης, ακολουθούμενος από τις εργοστασιακές Yamaha των Vinales και Quartararo. Ένα κούνημα του Pol Espargaro, έβγαλε τον Franco Morbidelli από την γραμμή του και ο Ιταλός αναβάτης κατέληξε στην αμμοπαγίδα όπου είχε πτώση. Μπροστά, ο Vinales προσπέρασε τον Miller στην πέμπτη στροφή, αλλά ένα γύρο μετά, στις στροφές 3 και 4 ο Quartararo με μια αριστοτεχνική κίνηση προσπέρασε και τους δύο και βρέθηκε μπροστά ατον αγώνα.

Μόλις στον τέταρτο γύρο, με την βροχή να κάνει την εμφανισή της, επιτράπηκε στους οδηγούς να εισέλθουν στα pits και να αλλάξουν μοτοσυκλέτες. Λίγο πριν την είσοδό του στα pits ο Joan Mir έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα. O Miller είχε έξοδο και έχασε θέσεις πριν εισέλθει και αυτός με την σειρά του στα pits, όπου λόγω αυξημένης ταχύτητας, του επιβλήθηκε διπλό long lap penalty όπως και στον ομόσταυλό του Francesco Bagnaia. Ποινή long lap penalty επιβλήθηκε και στον Fabio Quartararo γιατί κατά την αλλαγή μοτοσυκλέτας, μπερδεύτηκε, σταμάτησε στο λάθος σημείο και παραλίγο να ανέβει στην δεύτερη μοτοσυκλέτα του Maverick Vinales.

Πρώτος από τα pits βγήκε ο Marc Marquez, ο οποίος οδήγησε τον αγώνα, χτίζοντας μάλιστα διαφορά από τον Fabio Quartararo μέχρι που έχασε την πρόσφυση στον πίσω τροχό στην τελευταία στροφή και έπεσε. Ξαναμπήκε στον αγώνα στην 18η θέση και ενώ ανέβηκε αρκετές θέσεις, είχε δεύτερη πτώση 10 γύρους πριν το τέλος και εγκατέλειψε τον αγώνα.

 

 

Επίσης στον πρώτο γύρο με τις καινούριες μοτοσυκλέτες πτώση είχε και ο Alex Rins που όμως επανήλθε στον αγώνα αλλά τελικά εγκατέλειψε μετά από νέα πτώση 14 γύρους πριν το τέλος, συνεχίζοντας μια καταστροφική χρονιά.

Με την πίστα βρεγμένη, η χθεσινή πρόβλεψη του Fabio Quartararo (ότι αν βρέχει δεν θα είναι πρώτος για πολύ) επαληθεύτηκε και ο Jack Miller τον προσπέρασε 15 γύρους πριν το τέλος. Η τεράστια διαφορά που είχαν αυτοί οι 2 αναβάτες από τους υπόλοιπους, τους επέτρεψε να εκτίσουν τις ποινές τους χωρίς να υπάρξει αλλαγή στην κατάταξη. Στον ίδιο γύρο έπεσε ο Miguel  Oliveira και ο Lorenzo Savadori εγκατέλειψε λόγω μηχανικών προβλημάτων (την ίδια τύχη είχε μερικούς γύρους αργότερα και ο ομόσταυλός του Aleix Espargaro).

Ο Johann Zarco, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό μετά από μια μέτρια αρχή και προσπερνώντας τον Nakagami και μετέπειτα τον συμπατριώτη του Fabio, βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Ο Quartararo τελικά κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση, κάτι που το πανηγύρισε δεόντως περνώντας την γραμμή του τερματισμού. παρά το μπροστινό ελαστικό του, το οποίο κινούταν στα όρια του.

O Alex Marquez, από 15ος στο grid κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση, αποτέλεσμα το οποίο είναι το καλύτερό του φέτος. Επίσης ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Honda με τους Takaaki Nakagami και Pol Espargaro να τερματίζουν πίσω του με αυτή τη σειρά.

 

 

Επόμενος αγώνας 30 Μαίου στο Mugello