fbpx

Θρίαμβος Morbidelli με τη μοναδική «παλιά» Μ1 των ομάδων της Yamaha!

Θρίαμβος Morbidelli με τη μοναδική «παλιά» Μ1 των ομάδων της Yamaha!

O Franky Morbidelli με την μη – εργοστασιακή Μ1 του και κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα μπήκε στη τριάδα των Yamaha που διεκδικούν το φετινό πρωτάθλημα, αν καταφέρουν να εξοστρακίσουν τον Joan Mir της Suzuki από την πρώτη θέση στους τελευταίους τρεις αγώνες που ακολουθούν!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά τη βόλτα με τη μηχανή σου θα ακολουθήσει … σεξάκι

 

Γι ακόμα έναν αγώνα οι εργοστασιακές Μ1 έμειναν πολύ πίσω με πρώτη εκείνη του Vinalles που τερμάτισε στην έβδομή θέση μπροστά από τον Quartararo!

Στην Petronas Yamaha SRT, ο Morbidelli σε αντίθεση με τον Quartararo οδηγεί μια Yamaha M1 περσινής τεχνολογίας αντίθετα με τον Γάλλο που έχει μοτοσικλέτα όμοια με εκείνες της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha.

 

 

Όπως φαίνεται το πρόβλημα έχει «χτυπήσει» τις εργοστασιακές Yamaha που δείχνουν να κάνουν αγώνες τακτικής μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν το φετινό πρωτάθλημα! Αντίθετα ο Morbidelli απαλλαγμένος από το «πρόβλημα», αφού οδηγάει μια περσινή Μ1, καταφέρνει να κάνει απερίσπαστος τους δικούς του αγώνες και να έχει πλέον πλασαριστεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος.

 

 

Ο Franky Morbidelli διαφοροποιήθηκε την τελευταία στιγμή από την επιλογή του μαλακού πίσω και αγωνίστηκε τελικά με μεσαίο!

Η πτώση του Taka Nakagami στην πέμπτη στροφή έδωσε την ευκαιρία στον Morbidelli να περάσει μπροστά. Από εκείνη τη στιγμή ο οδηγός της Petronas Yamaha δεν έχασε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Alex Rins που ακολουθούσε δεν κατάφερε να απειλήσει τον οδηγό της Yamaha.

Η Suzuki που από τα μέσα του φετινού πρωταθλήματος δείχνει τα …δόντια της ολοκλήρωσε τον αγώνα με την  τρίτη θέση του Joan Mir που κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Quartararo στους 14 βαθμούς.

Ο Alex Marquez με την Honda του έκανε καλό αγώνα όμως στον 11ο γύρο έπεσε και απογοήτευσε όσους πόνταραν σε μια τρίτη συνεχόμενη επιτυχία του.

Ο Johann Zarco ήταν η μόνη Ducati που διασώθηκε από την κακή παρουσία του Ιταλικού εργοστασίου. Η ΚΤΜ του Pol Espargaro αλλά πήρε παλικαρίσια την πέμπτη θέση από τον πολύ καλό Miguel Oliveira που ανέβηκε ειδικά στα τελευταία στάδια του αγώνα και τελικά ολοκλήρωσε στην έκτη θέση.

Ο Andrea Dovizioso με την Ducati του ήταν και πάλι απογοητευτικός.

 

 

Επόμενος αγώνας 8 Νοεμβρίου Βαλένθια