fbpx

Θρίαμβος Quartararo στη Πορτογαλία – Οι μάχες που θα θέλαμε να δούμε με τον Marquez

Θρίαμβος Quartararo στη Πορτογαλία – Οι μάχες που θα θέλαμε να δούμε με τον Marquez

Όταν ο Fabio Quartararo ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, όλοι έκαναν λόγο για τον οδηγό που θα κοντράρει στα ίσα τον Marc Marquez και κάναμε …όνειρα ότι θα δούμε μεγάλες μάχες μεταξύ τους!

Ευτυχώς προλάβαμε και είδαμε μερικές συναρπαστικές μάχες πριν από το ατύχημα του Ισπανού που τον άφησε εκτός για εννέα μήνες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η δύναμη της Ducati δεν πτόησε τον Quartararo – «Εξαφανισμένη» η Honda εκτός δεκάδας

 

Χθες ο Fabio Quartararo θριάμβευσε στο gp της Πορτογαλίας πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, κάνοντας έτσι μια μικρή διαφορά στη πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

 

Χθες ήταν και η πρώτη μέρα επιστροφής του Marc Marquez στο πρωτάθλημα. Φυσικά κανένας δεν περίμενε να δει μία κόντρα ανάμεσα στο ίδιο και στον Fabio Quartararo, με τον Ισπανό να τερματίζει στην έβδομή θέση, ένα καλό αποτέλεσμα μετά από την περιπέτεια που πέρασε που ήταν αποτέλεσμα της αλόγιστης και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνης οδήγησης του, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους άλλους οδηγούς.

 

 

Χθες ήταν μια ακόμα νίκη της Yamaha που της χάρισε ο Fabio Quartararo σε αντίθεση με τον Vinalles που η απόδοση του στους αγώνες θυμίζει καρδιογράφημα!

 

 

Χθες ήταν και μια ακόμα πανωλεθρία της Honda με την εγκατάλειψη λόγω μηχανικού προβλήματος του Pol Espargaro και τον Marquez να σώζει τη τιμή της ομάδας με την έβδομη θέση! Μια ακόμα απόδειξη της λανθασμένης επιλογής του HRC στο one man show!

Ο Fabio Quartararo δείχνει ότι έχει σύστημα, σχέδιο και σύνεση για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα χωρίς λάθη και χωρίς προβλήματα από τη μοτοσικλέτα του. Δείχνει ότι είναι συνετός οδηγός, αντίθετα από τον Marquez που επί χρόνια οδηγούσε μαγικά μεν αλλά σε πολλές περιπτώσεις αλόγιστα κάτι που στο τέλος του στοίχισε!

 

 

Όπως φαίνεται, τουλάχιστον γι φέτος, οι κόντρες Quartararo – Marquez δεν θα υπάρξουν, αφού ο Ισπανός θα βρίσκεται σε μια φάση ανάκαμψης αν και τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα ήταν θετικά.

Αγωνιστικά, ο Quartararo εκκίνησε από την pole position κάνοντας μέτρια εκκίνηση, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη έκτη θέση. Ωστόσο κατάφερε συνετά και συστηματικά να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα στον εννιά γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Fransesco Bagnaia και Joan Mir, οι οποίοι τερμάτισαν πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο νικητή που πλέον βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι δύο μεγάλοι “άτυχοι” του αγώνα ήταν οι Alex Rins και Johann Zarco οι οποίοι πίεσαν παραπάνω τον μπροστινό τροχό και είχαν πτώση από την δεύτερη θέση ο ένας μετά τον άλλον.

Ειδικά ο Rins, ήταν ο μόνος σήμερα ο οποίος είχε τον ρυθμό να αντιπαρατεθεί με τον Quartararo αλλά στον 18ο γύρο εγκατέλειψε μετά την πτώση του.

 

 

Ο Miguel Oliveira, περσινός νικητής του αγώνα, τερμάτισε 16ος μετά από πτώση που είχε στον έκτο γύρο.

Τα προβλήματα για τον Jack Miller φαίνεται να μην έχουν τέλος φέτος, καθώς μετά από 2 διαδοχικές ένατες θέσεις στους αγώνες του Qatar, δεν κατάφερε να τερματίσει μετά την πτώση του στον έκτο γύρο από την πέμπτη θέση.

Ο Valentino Rossi, ο οποίος βρισκόταν στην 11η θέση, μπροστά από τον αδερφό του Luca Marini, αλλά έπεσε στον 15ο γύρο και εγκατέλειψε.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ο Franco Morbidelli, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος και δείχνει να επιστρέφει στον περσινό του εαυτό μετά την απογοήτευση του Qatar.

Αντίστοιχα ο Takaaki Nakagami, παρά τον τραυματισμό του κατά τα δοκιμαστικά, κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση, δείχνοντας απίστευτη θέληση και μαχητικό πνεύμα.

 

 

Επόμενος αγώνας: 2 Μάϊου Circuito de Jerez, Ισπανία