fbpx

Ισοφάρισε τα πρωταθλήματα με τη Ferrari η Mercedes! Οι «κόκκινοι» θέλουν ακόμα δουλειά!

Ισοφάρισε τα πρωταθλήματα με τη Ferrari η Mercedes! Οι «κόκκινοι» θέλουν ακόμα δουλειά!

Το 1-2 της pole στην εκκίνηση του gp της Ιαπωνίας που πέτυχε η Ferrari το πέταξε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο στα σκουπίδια, μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ αν το αυτοκίνητο σου έχει αυτόματο κιβώτιο!

 

Vettel και Leclerc εκκίνησαν σε …αργό ρυθμό και αυτό ήταν το κύριο σημείο που τους στέρησε και τη νίκη.

 

 

Από την άλλη ο Bottas έξυπνα πήρε την πρωτοπορία στην εκκίνηση και κατάφερε να τερματίσει πρώτος επισφραγίζοντας τη μαθηματική επικράτηση της Mercedes στο πρωτάθλημα.

 

 

Από την άλλη ο Hamilton επιδόθηκε σε έναν αγώνα τακτικής. Άλλωστε δεν είχε κάποιο λόγο να πιέσει αφού στην πραγματικότητα είναι ήδη ο πρωταθλητής.

 

 

Ο τυφώνας έφερε γενικά αναστάτωση στην πίστα της Suzuka αφού χτύπησε την πίστα το Σάββατο αναβάλλοντας τις κατατακτήριες, οι οποίες έγιναν νωρίτερα τη μέρα του αγώνα.

Ο Bottas με μια εξαιρετική απόδοση, άφησε πίσω του τους πάντες και πανηγύρισε στην Ιαπωνία τη δεύτερη του νίκη στη φετινή σεζόν, μετά το Μπακού, χαρίζοντας παράλληλα και τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή στη Mercedes.

 

 

Πίσω από τον Bottas τερμάτισε ο μερικώς αναγεννημένος Vettel. Ο Γερμανός ήταν σταθερός σε όλο τον αγώνα και στο τέλος κατάφερε να κρατήσει πίσω του για πέντε ολόκληρους γύρους τον Hamilton που είχε πιο φρέσκα ελαστικά και τον απειλούσε.

Με το 1-3 των Ασημένιων Βελών η  Μερσέντες κατέκτησε για έκτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Φεράρι (1999-2004).

 

 

Μάλιστα ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Toto Wolff αφιέρωσε το έκτο πρωτάθλημα στον Niki Lauda, τον θρύλο της F1 που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

 

 

Ποινή 10 δευτερολέπτων και 25.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα στον  Leclerc για τη επαφή που είχε με τον Verstappen στην αρχή του αγώνα!