fbpx

Κάνε καλό ζέσταμα αλλά πρόσεχε μην …καείς!

Κάνε καλό ζέσταμα αλλά πρόσεχε μην …καείς!

Το καλό ζέσταμα είναι το ζητούμενο μιας καλή προπόνησης και είναι βέβαιο ότι οι γυμναστές θα σου έχουνε πει πόσο απαραίτητο είναι το ζέσταμα και οι διατάσεις προκειμένου να αποφύγεις μυϊκούς τραυματισμούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακάλυψε τι θα σου συμβεί αν για δύο μέρες τη βδομάδα βγεις έξω από το γυμναστήριο

 

Όμως όλα τα πράγματα έχουν το μέτρο τους. Έτσι και το ζέσταμα που αν κάνεις περισσότερο από όσο πρέπει μπορεί να «καείς» όχι στη κυριολεξία αλλά να έχεις δηλαδή τα αντίθετα αποτελέσματα .

 

 

Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Calgary με επικεφαλής τον κινησιολόγο Elias Tomaras με θέμα το υπερβολικό ζέσταμα πριν την άθληση μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην επίδοση του αθλητή.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι «όσο πιο σύντομης και χαμηλής έντασης είναι η προθέρμανση  τόσο λιγότερο καταπονούνται οι μύες των αθλητών ενώ αυξάνεται η απόδοσή τους κατά 6″,”2% ».

 

 

Η έρευνα διεξήχθη σε επαγγελματίες ποδηλάτες που συνήθιζαν να κάνουν υπερβολικό ζέσταμα μίας ώρας μέχρι 95 λεπτών και ανέβαζαν κατά πολύ τους χτύπους της καρδιάς. Όταν λοιπόν τους ζητήθηκε να μειώσουν τη διάρκεια και την ένταση της προθέρμανσης τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι κατάφεραν μεγαλύτερες επιδόσεις με περισσότερη ευκολία.</p> Το καλό ζέσταμα είναι το ζητούμενο μιας καλή προπόνησης και είναι βέβαιο ότι οι γυμναστές θα σου έχουνε πει πόσο απαραίτητο είναι το ζέσταμα και οι διατάσεις προκειμένου να αποφύγεις μυϊκούς τραυματισμούς.