fbpx

Κάψε σε 30 και 5 λεπτά το περιττό λίπος με kickboxing

Κάψε σε 30 και 5 λεπτά το περιττό λίπος με kickboxing

Το kickboxing από μόνο του είναι μια πάρα πολύ έντονη γυμναστική που δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθείς. Είναι μια τέλεια αεροβική άσκηση, η οποία μπορεί να έχει τόση ένταση ώστε να σε λιώσει ακόμα και με 30λεπτά!

Είναι απολύτως απαραίτητο να κάνεις το ζέσταμά σου για τουλάχιστον 15λεπτά πριν βάλεις τα γάντια πυγμαχίας και τις επικαλαμίδες σου και αρχίσεις την πραγματική προπόνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή η άσκηση θα σου κάψει και τα τελευταία σου γραμμάρια λίπους

 

Ασκείσαι γιατί πρόκειται για έντονη αεροβική άσκηση, αλλά εκεί που θα λιώσεις πραγματικά είναι το sparring! Στο sparring έχεις άνθρωπο απέναντί σου και η ένταση της άσκησης ανεβαίνει κατακόρυφα. Όσοι έχουν προπονηθεί στο kick boxing ξέρουν πως ακόμα και 2 με 3 λεπτά sparring σε εξαντλούν.

Υπάρχουν τρία βασικά είδη κλωτσιάς, η μπροστινή κλωτσιά (front kick), η πλαϊνή κλωτσιά (side kick) και η γυριστή κλωτσιά (roundhouse kick). Κάθε είδος κλωτσιάς χρειάζεται και καλύτερο stretching από το προηγούμενο. Με τη βοήθεια του stretching τα πόδια σου θα ανοίξουν και θα μπορείς να κάνεις πιο ευρείες και πιο ψηλές κλωτσιές.

 

 

Αρχικά θα αρχίσεις θα βαράς κλωτσιές στον αέρα για τεχνική, μετά θα προχωρήσεις σε ασπίδες – στόχους προπόνησης αλλά και σε σάκο μποξ τόσο για τεχνική όσο και για δύναμη. Έπειτα θα περάσεις πάλι στο sparring όπου θα μπορείς να κάνεις συνδυασμούς γροθιών και λακτισμάτων (τα λεγόμενα combos) τα οποία θα σε γυμνάσουν πλήρως.

Τα πόδια σου πολύ γρήγορα θα τονωθούν σε σχέση με πριν και επίσης θα βοηθηθεί πολύ η ισορροπία σου αφού θα την εξασκείς συνεχώς όταν κλωτσάς.

Ο πυρήνας του σώματος που περιλαμβάνει κοιλιακούς μύες και τους μύες της κάτω πλάτης θα γυμναστεί αναγκαστικά, όχι μόνο επειδή θα κάνεις κοιλιακούς και ραχιαίους κατά τη διάρκεια του ζεστάματος αλλά και επειδή αυτοί οι μύες γυμνάζονται ακούσια με κάθε κλωτσιά και μπουνιά που δίνεις.

Όσο χτίζεις τον πυρήνα του σώματός σου, τόσο οι κινήσεις σου θα γίνουν πιο απότομες και πιο καίριες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσεις τις αντοχές σου και θα τονώσεις αισθητικά το σώμα σου.

Κάθε κίνηση στο kick boxing γυμνάζει και μια βασική μυϊκή ομάδα. Κάνοντας τα combos σου γρήγορα και απότομα, αποκτάς μια εκρηκτικότητα που ανεβάζει τον μεταβολισμό σου στα ύψη κάτι που οδηγεί σε κάψιμο λίπους και φυσικά σε ομορφότερο σώμα. Και να θυμάσαι πάντα πως μια καλή και έντονη σωματική άσκηση αυξάνει τον μεταβολισμό σου όχι μόνο κατά την διάρκειά της αλλά και πολύ μετά. Δηλαδή μετά από μια καλή προπόνηση, το σώμα σου συνεχίζει να καίει θερμίδες με υψηλό ρυθμό για αρκετές ώρες μετά από αυτήν.