fbpx

Καιρός είναι να ανοίξουν επιτέλους τα γυμναστήρια – Τι κάνουν οι άλλες χώρες – Τι λένε οι ειδικοί!

Καιρός είναι να ανοίξουν επιτέλους τα γυμναστήρια – Τι κάνουν οι άλλες χώρες – Τι λένε οι ειδικοί!

Ένα χρόνο κλειστά τα γυμναστήρια. Ένα χρόνο ανακαλύψαμε την προπόνηση έξω. Ένα χρόνο κάποιοι προπονούνται σε γυμναστήρια που λειτουργούν κρυφά, τα υπόλοιπα κλείνουν το ένα μετά το άλλο!

Άραγε δεν υπάρχει λύση να ανοίξουν με προϋποθέσεις, όπως έγινε πέρσι το καλοκαίρι;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κορωνοϊός – γυμναστήρια: Μόνο με μάσκες η σύσταση του CDC

 

Ίσως τα γυμναστήρια απλώς …ξεχάστηκαν  προφανώς από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι είναι ή απλώς θεωρούν ότι είναι κάτι άλλο… αχρείαστο. Ότι δεν είναι χώροι άθλησης και υγείας, ότι δεν είναι χώροι εκτόνωσης των ανθρώπων!

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν λύσεις με κανόνες για να ανοίξουν τα γυμναστήρια.

Κάτι γίνεται λάθος!

Στη Σλοβακία και την Ελβετία με αύξηση κρουσμάτων, ανοίγουν εστίαση και γυμναστήρια .

Στη χώρα μας η εισήγηση των ειδικών στον Υπουργό Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι όλοι οι αθλούμενοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test 72 ωρών. Είναι μια λύση, όμως το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα γίνεται δωρεάν το rapid test ή θα πρέπει να πληρώνεται μια μικρή περιουσία καθημερινά για να αθληθεί κάποιος;

Εκτιμάται ότι το 20% των επιχειρήσεων δεν θα επαναλειτουργήσει όταν τελικά δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς επισημαίνει στο o γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τα γυμναστήρια βάσει του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει θα ανοίξουν τελευταία, προανήγγειλε ωστόσο ειδική στήριξη για τον κλάδο, ο οποίος όπως είπε έχει πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση. Με απλά λόγια καλό Σεπτέμβριο!

Δεν μπορεί κάτι γίνεται λάθος!

Δεν μπορεί να γυμναστήρια να θεωρούνται ντεφάκτο σημεία διάδοσης του κορωνοϊού!

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης