fbpx

Κι όμως η χειμωνιάτικη μοτοεκδρομή θα τονώσει τη ψυχολογία σου – Πως θα ετοιμαστείς

Κι όμως η χειμωνιάτικη μοτοεκδρομή θα τονώσει τη ψυχολογία σου – Πως θα ετοιμαστείς

Πανδημία, περιορισμοί στη κυκλοφορία, εγκλεισμός. Η ψυχολογία μας δεν είναι στα καλύτερα της! Αν και χειμώνας με αρκετό κρύο μια εκδρομή, εντός νομού με τη μοτοσικλέτα είναι κάτι που μπορεί να τονώσει τη ψυχολογία!

Η αλήθεια είναι ότι η χειμωνιάτικη μοτοεκδρομή έχει ….μια άλλη αίσθηση που μπορεί να είναι λίγο …κρύα αλλά είναι ενδιαφέρουσα και δεν κουράζει τον κινητήρα της μηχανής σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά που πρέπει να προσέχεις όταν πέσει το σκοτάδι του χειμώνα είναι λίγα αλλά σημαντικά

 

Βέβαια τον χειμώνα οι εκδρομές είναι πιο σύντομες ή έχουν πιο συχνές στάσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ενδιαφέρουσες.

Δες λοιπόν ποια είναι τα θετικά μιας χειμωνιάτικης μοτοεκδρομής εν μέσω πανδημίας:

 

Ταξιδεύεις σε «άδειους» δρόμους

Τον χειμώνα όλοι οι άλλοι δρόμοι παρουσιάζουν πολύ μικρότερη κίνηση από το καλοκαίρι, ειδικά τώρα με την πανδημία οι δρόμοι φαντάζουν σχεδόν άδειοι

 

Τα διαφορετικά τοπία

Το τοπίο του χειμώνα είναι διαφορετικό, πιο άγριο και πιο συναρπαστικό. Μια χειμωνιάτικη μοτοεκδρομή θα σε εκτονώσει.

 

Όμως για να απολαύσεις την εκδρομή σου, πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα:

Απαιτείται καλό ντύσιμο. Αν εμείς τρέμουμε θα τρέμει και η μηχανή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να φοράμε πολλά ρούχα. Απλά να είναι ζεστά και εφαρμοστά. Το μπουφάν δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο νούμερο και να αφήνει κενά. Ο αέρας που περνά είναι σίγουρο ότι θα μας κρυώσει. Το μπουφάν θα πρέπει να είναι ακριβώς το νούμερο μας για να μας κρατάει ζεστούς.

Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να φοράμε και γάντια.

 

Και προσοχή στα λάστιχα και στο ζέσταμα τους

Τα λάστιχα τον χειμώνα και ειδικά τις παγωμένες μέρες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο να ζεσταθούν, όμως η πραγματικότητα είναι ότι πολύ δύσκολα ζεσταίνονται επαρκώς, ειδικά αν κινείσαι μέσα στη πόλη σε μικρές αποσπάσεις λίγων χιλιομέτρων.

Για να αυξήσεις την όσο είναι δυνατόν την πρόσφυση στο πολύ και ξερό κρύο ξεφουσκώνουμε 2 έως 3 psa τα λάστιχα αν πρόκειται να κινηθούμε σε μικρή διαδρομή ενώ αν πρόκειται να πάμε ταξίδι αρκεί να μειώσουμε τη πίεση μια ατμόσφαιρα.

Με αυτό τον τρόπο το λάστιχο ζεσταίνεται γρηγορότερα και έτσι πιάνουν καλύτερα στην άσφαλτο.

Όσο όμως και να θεωρείς ότι τις παγωμένες μέρες του χειμώνα τα λάστιχα έχουν ζεσταθεί απέφυγε τις μεγάλες κλίσεις για να είσαι πιο σίγουρος!