fbpx

Κι όμως μέσα στο lockdown μπορείς να τελειοποιήσεις το σώμα σου!

Κι όμως μέσα στο lockdown μπορείς να τελειοποιήσεις το σώμα σου!

Με κλειστά γυμναστήρια και …κλεισμένος στο σπίτι λόγω lockdown η πιθανότητα να τελειοποιήσεις το σώμα σου ακούγεται μάλλον εξωπραγματική, όμως όσο και αν σου φαίνεται περίεργο δεν είναι.

Το lockdown σου δίνει μια μοναδική ευκαιρία να λειτουργήσεις συνολικά μέσα στην μέρα ως επαγγελματίας αθλητής που ασχολείται μόνο με την προπόνηση του και γενικά έχει έναν καλό τρόπο ζωής αφού αυτή είναι η δουλειά του.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις πιο σκληρή προπόνηση από το γυμναστήριο έξω

 

Έτσι και εσύ, απαλλαγμένος από το άγχος της δουλειάς μπορείς να αφοσιωθείς στην προπόνηση σου. Ακόμα και να είσαι από εκείνους που εργάζονται πάλι σου μένει πολύ περισσότερος χρόνος.

Δες πως μπορείς να οργανώσεις τη μέρα σου και να καταφέρεις να τελειοποιήσεις το σώμα σου:

 

Αύξησε τον χρόνο προπόνησης

Μπορείς να αυξήσεις τον χρόνο που προπονείσαι καθημερινά από τη μια ώρα στις δύο συνεχόμενα ή ακόμα και να  τον σπάσεις μέσα στην ημέρα σε πρωί και απόγευμα χωρίς όμως να ξεπεράσεις τις τέσσερις ώρες προπόνησης συνολικά.

 

Τρέξε περισσότερο

Αν έτρεχες ή γενικά έκανες αεροβική στο γυμναστήριο στα 30 λεπτά τώρα μπορείς να το φτάσεις στη μια ώρα. Καλό είναι να διαφοροποιείς καθημερινά το τρέξιμο. Για παράδειγμα τη μια μέρα τρέξε μία ώρα σε σταθερό ρυθμό ενώ την επόμενη βάλε ενδιάμεσα σπριντ!

 

Κάνε ασκήσεις κυκλικής με αντιστάσεις και το βάρος του σώματος σου

Βρες ένα χώρο, για παράδειγμα ένα πάρκο ή ακόμα και την πυλωτή του σπιτιού σου και κάνε ασκήσεις κυκλικής με ένταση. Μπορείς δηλαδή να συνδυάσεις ασκήσεις του crossfit με HITT προπόνηση.

 

Δούλεψε σωστά τις επαναλήψεις και τους κύκλους

Σε κάθε πρόγραμμα που θα κάνεις φρόντισε να έχει τρεις η πέντε κύκλους των 10 με 15 επαναλήψεων. Επέλεξε ανάλογα να κάνεις επαναλήψεις με πολύ αργό ρυθμό ώστε να πιεστείς.

 

Χτύπα …κόκκινα

Κάθε δύο μέρες μπορείς στη προπόνηση σου να φτάνεις στα όρια, δηλαδή να κάνεις όλες τις ασκήσεις με τις επαναλήψεις στο μέγιστο!

 

Αν κάνεις διπλή προπόνηση

Αν επιλέξεις να κάνεις διπλές προπονήσεις τότε καλό είναι να κάνεις μία ώρα τρέξιμο με σταθερό ρυθμό το πρωί και πολλές διατάσεις μετά. Το απόγευμα βάλε τις δυναμικές ασκήσεις και τα σπρίντ. Το μεσημέρι φάε καλά και ξεκουράσου ενώ η μια προπόνηση από την άλλη θα πρέπει να απέχει χρονικά τουλάχιστον πέντε ώρες.

 

Φάε καλά και σωστά

Φρόντισε τα γεύματα σου να είναι ισορροπημένα. Φάε τρεις φορές την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και ενδιάμεσα τουλάχιστον δύο φορές με σνακ. Έτσι θα είσαι όλη μέρα χορτασμένος και δεν θα υποκύψεις στις λιχουδιές του lockdown.

 

Χόρτασε ύπνο

Είναι γνωστό ότι ο ύπνος βοηθάει να έχεις ένα τέλειο σώμα. Δυστυχώς η καθημερινότητα των περισσότερων δεν επιτρέπει να κάνουν έναν πλήρη ύπνο. Τώρα έχεις την ευκαιρία να κοιμηθείς τουλάχιστον οκτώ ώρες και έτσι να δώσεις την ευκαιρία στο σώμα σου να ανακάμψει πλήρως!