fbpx

Κι όμως οι Αλβανοί θέλουν να φτιάξουν …supercar! Θα λέγεται Illyrian Pure Sport!!!

Κι όμως οι Αλβανοί θέλουν να φτιάξουν …supercar! Θα λέγεται Illyrian Pure Sport!!!

Μπορεί η Αλβανία να μην έχει αυτοκινητοβιομηχανία και γενικά βιομηχανική παραγωγή και παράδοση αλλά αυτό δεν εμποδίζει καθόλου τον Qendrim Thaqi να ονειρεύεται ένα αλβανικό supercarσύμφωνα με δημοσίευμα του CNN!

Μάλιστα για την υλοποίησή του έχει ιδρύσει μια εταιρεία, την Arrera Autοmobili και έχει παρουσιάσει και τα πρώτα ψηφιακά σχέδια του illyrian Pure Sport, όπως το ονομάζει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακάλυψε ποιος ήχος σου δείχνει αν το αυτοκίνητο είναι ποιοτικό!

 

Αν κρίνουμε από την εμφάνισή του -η σχεδίαση είναι μάλλον του Thaqi- οι επιρροές από τα ιταλικά μοντέλα της κατηγορίας είναι σαφείς, ειδικά στο εμπρός του μέρος με τους κάθετους προβολείς. Επίσης, ως είθισται πλέον, η χρήση ανθρακονήματος θα είναι εκτεταμένη, ενώ ο εμπνευστής του illyrian Pure Sport έχει σαφής εικόνα και για τις προδιαγραφές του.

 

 

Έτσι λοιπόν o κινητήρας του θα είναι ένας small block LT2 V8 των 6.200 κυβικών, που θα αποδίδει 850 ίππους και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις της Tremec καθώς και με τετρακίνηση.

 

 

Από κει και πέρα το 0-100 χλμ./ ώρα θα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,7 δεύτερα και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 375 χλμ./ ώρα. Τιμές ονειρικές δηλαδή, ενώ μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει όνειρο ή αν προτιμάτε άσκηση επί οθόνης είναι και το όλο πλάνο του πρώτου αλβανικού supercar.

Το ερώτημα είναι βέβαια γιατί ο Thaqi, αλλά και άλλοι που κάνουν ανάλογες προσπάθειες και στη χώρα μας, δεν κάνουν σχέδια με ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης που συνολικά είναι πιο εύκολα, καθότι λιγότερο πολύπλοκα, στην υλοποίησή τους. Εκτός και αν αυτή είναι ανέφικτη ευθύς εξαρχής.