fbpx

Κι όμως ο Σούμι δεν κατανοούσε γιατί ήταν ίνδαλμα! Για εκείνον: Απλώς έτρεχε αγώνες!

Κι όμως ο Σούμι δεν κατανοούσε γιατί ήταν ίνδαλμα! Για εκείνον: Απλώς έτρεχε αγώνες!

Ο Schumacher αγωνιζόταν για το άθλημα, επειδή απλώς το αγαπούσε. Ήθελε να κερδίζει, επειδή έτσι αρμόζει σε κάθε αθλητή που σέβεται τον εαυτό του. Κέρδιζε αλλά δεν κατανόησε ποτέ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα λόγια της συζύγου του, τον λόγο που έγινε ίνδαλμα. Εκείνος απλώς κέρδιζε και έχανε αγώνες! Έκανε αυτό που του άρεσε!

«Αυτό που δεν του άρεσε ποτέ ήταν ο Τύπος, ο κόσμος, όλος ο θόρυβος γύρω από το όνομά του. Δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Ήθελε απλώς να αγωνίζεται σε αυτό το σπορ. Ο Μίκαελ είναι πολύ υποψιασμένος. Πάντα ήταν, στην πρώτη του περίοδο – μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ξέρει ή εμπιστεύεται κάποιον. Τότε, ανοίγεται πλήρως».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: «Ο Μίκαελ είναι διαφορετικός αλλά είναι εδώ», λέει η Κορίνα Σουμάχερ

 

Την επιθυμία της αυστηρής ιδιωτικότητας που θα ήθελε ο «Σούμι» αποκαλύπτουν, άλλωστε, και τα πρόσφατα λόγια του Ζαν Τοντ, αλλά και της Σαμπίν Κεμ – διαχρονικής εκπροσώπου και βιογράφου του Μίκαελ ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του στη Formula 1.

«Είναι ένας ιδιαίτερα απόμακρος, ντροπαλός άνθρωπος. Αναζητούσε μια φυσιολογική ζωή, και δυσκολευόταν να καταλάβει για ποιον λόγο δεν μπορούσε να την είχε», είπε ο πρόεδρος της FIA και η Κεμ συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ σημαντικό για τον Μίκαελ να μην έδειχνε ποτέ σε κανέναν στην ομάδα ότι είχε προβλήματα ή πάσχιζε με το αυτοκίνητο, πότε έσφιγγε τα δόντια του, ή ακόμα και πότε είχε αμφιβολίες ή ένιωθε απελπισμένος. Ήταν πολύ καλός στο να το κρύβει αυτό».

Λίγες μέρες πριν μεταδοθεί το συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του Michael Schumacher, τα λόγια της Corinna Schumacher και της Σαμπίν Κεμ αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους η κατάσταση της υγείας του μεγάλου πρωταθλητή θα μείνει για πάντα μυστική και παράλληλα αποκαλύπτουν την πραγματική πλευρά του εαυτού του ως αθλητή!

»Έκανε πρωταθλητισμό τόσα χρόνια, και αυτό είναι τόσο κουραστικό που χρειαζόταν το σπίτι και την οικογένειά του ως καταφύγιο. Διαφορετικά δεν θα είχε την ενέργεια για να μάχεται. Αυτό το κατάλαβε πολύ νωρίς και λειτουργούσε έτσι όλα αυτά τα χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που η οικογένειά του λειτουργεί έτσι όλα αυτά τα χρόνια. Και νομίζω ότι το ντοκιμαντέρ βρήκε έναν τρόπο να διασκεδάσει αυτή την εντύπωση», κατέληξε η Κεμ.

«Όταν αγωνιζόταν, ήταν μια δημόσια φιγούρα και αυτό ήταν μέρος της δουλειάς του. Αλλά όταν ερχόταν στο σπίτι, ανέβαζε πάνω τη γέφυρα -όπως έλεγε- διότι χρειαζόταν αυτόν τον χώρο για τον εαυτό του» τόνισε η Κεμ.