fbpx

Κι όμως ο τύπος αίματος που έχεις επηρεάζει την στύση σου!

Κι όμως ο τύπος αίματος που έχεις επηρεάζει την στύση σου!

Το αίμα είναι προφανώς ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο της στύσης. Εάν δεν υπάρχει αρκετό να ρέει στον… «μικρούλη» σου, δεν θα είσαι σε θέση να… φουσκώσεις τον πλήρη ιστό – και να παραμείνεις έτσι. Αλλά μπορεί ο τύπος του αίματός σου να επηρεάσει το πόσο δύσκολο είναι να έχεις στύση;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά τα φαγητά πρέπει να αποφύγεις αν θες να είσαι «ντούρος» στο κρεβάτι

 

Ερευνητές από την Τουρκία λένε ότι μπορεί. Στη μελέτη τους, ανακάλυψαν ότι οι άνδρες με αίμα τύπου Ο ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να έχουν στυτική δυσλειτουργία (ED) από εκείνους με αίμα τύπου Α, τύπου Β ή τύπου ΑΒ. Στην πραγματικότητα, τα αρσενικά με αίμα τύπου Α και τύπου Β ήταν περίπου 4 φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από ED από τους άνδρες με αίμα τύπου Ο και οι άνδρες με αίμα τύπου ΑΒ είχαν σχεδόν 5 φορές τον κίνδυνο.

Ο σύνδεσμος δεν είναι τόσο μακρινός όσο φαίνεται. Οι επιστήμονες έχουν προηγουμένως διαπιστώσει ότι ορισμένοι τύποι αίματος -ιδίως το AB-έχουν συνδεθεί με άλλες συνθήκες υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλότερη χοληστερόλη και θρόμβους αίματος.

Και ο ίδιος μηχανισμός που είναι υπεύθυνος για τέτοιου είδους θέματα μπορεί να οδηγεί τη σχέση μεταξύ του τύπου αίματος και του ED. Στην πραγματικότητα, προηγούμενες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα με τις στύσεις μπορεί να εμφανιστούν τρία χρόνια πριν από τις ενδείξεις των καρδιακών παθήσεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρτηρίες στο πέος είναι πολύ μικρότερες από τις αρτηρίες γύρω από την καρδιά, έτσι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν νωρίτερα αποτελέσματα από βλάβη ή συσσώρευση.

Είναι πιθανό τα άτομα με αίμα τύπου Α και τύπου Β να έχουν μεγαλύτερα επίπεδα μορίων προσκόλλησης στο αίμα τους, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος, τόσο στην καρδιά όσο και στο πέος, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου και στυτικής δυσλειτουργίας.

Είναι επίσης πιθανό ότι άλλα γενετικά συστατικά των τύπων αίματος Α και Β να προκαλέσουν βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να διαταράξει τις βιολογικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την επίτευξη στύσης.

Βέβαια, αυτή ήταν μια αναδρομική μελέτη, που σημαίνει ότι οι ερευνητές δεν μπορούν να προσδιορίσουν την αιτία και το αποτέλεσμα. Περισσότερη έρευνα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να εδραιωθεί μία σαφής εξήγηση για τον τύπο αίματος και τη στύση.