fbpx

Κι όμως υπάρχει: Αυτό είναι το smartphone που δεν βγάζει γυμνές φωτογραφίες!

Κι όμως υπάρχει: Αυτό είναι το smartphone που δεν βγάζει γυμνές φωτογραφίες!

Η ιαπωνική εταιρεία Tone Mobile έχει τραβήξει τα φώτα τη δημοσιότητας εδώ και λίγο καιρό, έπειτα από το λανσάρισμα στην αγορά ενός νέου κινητού τηλεφώνου, το μοντέλο Tone e20, το πρώτο smartphone που αποτρέπει τους χρήστες από το να τραβούν άσεμνες και γυμνές φωτογραφίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να χρεωθείς εν αγνοία σου μέσω των dating apps

 

Το Tone e20 δεν είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό τηλέφωνο κι ούτε έχει τίποτε το ιδιαίτερο σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά κάνει κάτι που κανένα άλλο κινητό δεν μπορεί. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτρέπει τους χρήστες του να τραβούν γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους ή οποιουδήποτε άλλου.

Η εταιρεία στοχεύει κυρίως σε γονείς που θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους από κακοτοπιές, ενώ το τηλέφωνο μπορεί να «συνδεθεί» με άλλες συσκευές και να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του, εάν το συγκεκριμένο τηλέφωνο έκανε κλικ σε κάποια άσεμνη φωτογραφία.

Το πρωταρχικό χαρακτηριστικό του Tone e20 είναι ότι εάν ο χρήστης επιχειρήσει να τραβήξει μια γυμνή φωτογραφία, τότε ο αλγόριθμος επεξεργασίας προσώπου δεν επιτρέπει την αποθήκευση του συγκεκριμένου στιγμιότυπου στο τηλέφωνο.

Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό φαίνεται πως συνδέεται μόνο με την κάμερα του συγκεκριμένου κινητού, κι έτσι δεν θα αποτρέπει το χρήστη από το να κατεβάζει γυμνές φωτογραφίες από το Διαδίκτυο.

Εκτός από το σύστημα αποτροπής λήψης γυμνών φωτογραφιών, το Tone e20 είναι ένα οικονομικά προσιτό τηλέφωνο (κοστίζει μόλις 180 δολάρια), αλλά είναι διαθέσιμο, μέχρι στιγμής, μόνο στην Ιαπωνία.

Διαθέτει οθόνη HD+ IPS LCD 6,2”, μνήμη RAM 4GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB, οπίσθια κάμερα τριπλού αισθητήρα και πρόσθια – selfie κάμερα, με ανάλυση 8 megapixel.