fbpx

Κρεμάσου ανάποδα και κάνε την πιο extreme άσκηση κοιλιακών!

Κρεμάσου ανάποδα και κάνε την πιο extreme άσκηση κοιλιακών!

Η άσκηση αυτή έγινε γνωστή πριν από πολλά χρόνια από τη ταινία Επάγγελμα Ζιγκολό και την έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρωινή του γυμναστική. Το περίεργο βέβαια είναι ότι πρέπει να κρεμαστείς …ανάποδα!

Μη φοβάσαι δεν θα σου …κατέβει το αίμα στο κεφάλι, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτή είναι η πιο επίπονη άσκηση για τους κοιλιακούς σου, που δευτερευόντως γυμνάζει και άλλους μυς, των ποδιών και του κορμού!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως με τους αλτήρες θα τελειοποιήσεις το στήθος σου

 

Κρεμασμένος ανάποδα προσπαθείς αν φέρεις το κεφάλι στα γόνατα. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι και μάλιστα θέλει και προσοχή.

Για να γίνει αυτή η άσκηση θα πρέπει να υπάρχει και η υποδομή. Δηλαδή ένα διπλό μονόζυγο ή μπάρες που θα μπορούν να κλειδώσουν τα πόδια με ασφάλεια. Σκέψου ότι θα είσαι ανάποδα κρεμασμένος κάτι που σημαίνει ότι αν κάνεις λάθος και δεν κλειδώσεις καλά τα πόδια σου τότε κινδυνεύεις από άσχημη πτώση.

Η συνέχεια μετά είναι σχετικά απλή. Προσπαθείς να φέρεις το κεφάλι στα γόνατα. Τα χέρια σου δεν έχει σημασία που θα βρίσκονται. Μπορεί αν είναι κλειδωμένα γύρω από το σβέρκο, μπορεί και ελεύθερα.

Αν καταφέρεις να κάνεις 10 επαναλήψεις αρκούν. Αν και αυτή η άσκηση ενδείκνυται για τρία σετ και όσες επαναλήψεις πάρεις την κάθε φορά!