fbpx

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων» περίμενε τον μεγάλο θρίαμβο!

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων» περίμενε τον μεγάλο θρίαμβο!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που “επέστρεψα” στον παλιό καλό μου εαυτό» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook την παραμονή του μεγάλου θριάμβου ο Λευτέτης Πετρούνιας με την ανάρτηση της νίκης να είναι ιδιαίτερα σεμνή, όπως αρμόζει άλλωστε στον χαρακτήρα του πρωταθλητή: «Είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης, για 5η φορά! Η περιπέτεια που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια σήμερα έλαβε τέλος. Είμαι καλά! Επέστρεψα για να σας κάνω υπερήφανους! Σας ευχαριστώ όλους μέσα απ’ την καρδιά μου!».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με τον θρίαμβο του στο Μονακό ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας Masters!

 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το πέμπτο του χρυσό μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έγινε στην Βασιλεία της Ελβετίας και είναι πλέον ο «άρχοντας των κρίκων» της Ευρώπης και όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του ήταν ένας θρίαμβος που τον περίμενε.

 

 

Ένας θρίαμβος στον οποίο πίστευε και τον πέτυχε με δύναμη ψυχής! Μάλιστα το πρόγραμμα που εκτέλεσε είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300) αλλά και τον καλύτερο βαθμό εκτέλεσης (9,100)!

 

 

Οι αντίπαλοί του στον τελικό των κρίκων, στο άδειο από θεατές στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε», περιορίστηκαν ως συνήθως στη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις.

Πρόκειται για τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο του Πετρούνια, αφού είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες νίκες το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ και το 2018 στη Γλασκόβη, καθώς και το συνολικά έκτο μετάλλιό του στον θεσμό, με δεδομένο ότι είχε κερδίσει το χάλκινο στο ντεμπούτο του το 2011 στο Βερολίνο.

 

 

Και γιατί  ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ό απόλυτος «άρχοντας των κρίκων» στα χρονικά του θεσμού; Με τον θρίαμβο αυτό ξεπέρασε τον Ιταλό αστέρα του παρελθόντος Γιούρι Κέκι, ο οποίος είχε κερδίσει τέσσερα διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα μεταξύ 1990 και 1996.

 

 

Επιπλέον, χάρη στον νέο θρίαμβό του, έγινε ένας από τους τρεις κορυφαίους σπεσιαλίστες στην 66χρονη ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1955 μέχρι σήμερα, σε οποιοδήποτε όργανο: Ισοφάρισε τον Βλάση Μάρα των πέντε χρυσών μεταλλίων στο μονόζυγο (2002, 2004, 2006, 2009, 2010) και απέχει ένα βήμα από τον Ούγγρο εξπέρ του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι ευρωπαϊκούς τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012). Το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης -και πιθανότατα το επόμενο ιστορικό κατόρθωμα του Πετρούνια- θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο, τον Αύγουστο του 2022.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπερπρωταθλητής έφτασε σε άθροισμα τα δέκα χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας επίσης θριαμβεύσει σε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».