fbpx

Μάθε αν είμαστε μεγαλύτεροι κουτσομπόληδες από τις γυναίκες

Μάθε αν είμαστε μεγαλύτεροι κουτσομπόληδες από τις γυναίκες

Οι γυναίκες κουτσομπολεύουν περισσότερο από τους άνδρες, αυτό όμως φαίνεται ότι πλέον είναι μύθος και εμείς οι άντρες είμαστε περισσότερο κουτσομπόληδες από εκείνες.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ariel στο Ισραήλ, οι άνδρες κουτσομπολεύουν όσο και οι γυναίκες, ιδίως στον εργασιακό τους χώρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα αγαπημένα κοκτέιλ των γυναικών που θα σε …αναγκάσει να δοκιμάσεις!

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να μιλούν λίγο περισσότερο υποστηρικτικά για τους συναδέλφους τους, ενώ οι άνδρες προσπαθούν να μειώσουν τους ανταγωνιστές τους. Θεωρούν ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κουτσομπολιό για να ανταγωνιστούν τους άλλους με την ασφάλεια ότι δεν θα το μάθουν. Για τους άνδρες είναι ένας τρόπος να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.
Οι ερευνητές ζήτησαν από 2200 εργαζομένους να χαρακτηρίσουν ένα άτομο που μόλις είχαν γνωρίσει σε κάποιον φίλο τους και ανέλυσαν τις απαντήσεις τους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες όχι μόνο δεν κουτσομπόλευαν περισσότερο, αλλά αυτά που έλεγαν δεν είχαν την ίδια αρνητική χροιά με τα λόγια των ανδρών.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 8 περιπτώσεις που ο «μικρούλης» σου …συρρικνώνεται!

 

Στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες κουτσομπολεύουν στον ίδιο βαθμό με τις γυναίκες, κατέληξε και έρευνα από το Κέντρο Ερευνών Κοινωνικών Θεμάτων, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι το 33% των ανδρών σχολίαζαν γνωστούς του στο τηλέφωνο με φίλους τους σχεδόν καθημερινά, συγκριτικά με το 26% των γυναικών.
Παρ’ όλα αυτά, ο τρόπος και τα θέματα που κουτσομπολεύουν έχουν κάποιες διαφορές.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν οι άνδρες κουτσομπολεύουν, μιλάνε περισσότερο για τον εαυτό τους από τις γυναίκες.
Οι άνδρες επίσης, κάνουν τέτοιες συζητήσεις κυρίως με τους συναδέλφους τους, τις συντρόφους τους και τις γυναίκες της παρέας. Οι γυναίκες από την άλλη, κουτσομπολεύουν κυρίως με τις φίλες τους και μέλη της οικογένειάς τους.
Μια ακόμη διαφορά είναι ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο παραστατικές και λένε περισσότερες λεπτομέρειες.