fbpx

Μάθε αν χρειάζονται κολλαγόνο οι άντρες που αθλούνται;

Μάθε αν χρειάζονται κολλαγόνο οι άντρες που αθλούνται;

Κυκλοφορούν πολλά προϊόντα ενίσχυσης των φυσικών επιπέδων κολλαγόνου και οι γυναίκες τα τιμούν δεόντως, αφού το κολλαγόνο, αποτελεί μεγάλο σύμμαχο στον τομέα αντιγήρανση που δίνουν μεγάλη σημασία.

Τώρα, θα σκεφτείς και θα αναρωτηθείς: Τι να το κάνω το κολλαγόνο αφού δεν με νοιάζει αν θα φαίνομαι μικρότερος από την ηλικία μου! Η απάντηση όμως είναι ότι το κολλαγόνο δεν βοηθά μόνο στη μείωση εμφάνισης των σημαδιών του χρόνου και στη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, αλλά έχει πολλαπλά οφέλη να σου προσφέρει και είναι σημαντικά και για τους άντρες και ειδικά για όσους αθλούνται συστηματικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η άσκηση και η ανάπτυξη των μυών μπορεί και βοηθά στο να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, από την άλλη η ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου βοηθά στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού αλλά στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και την αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών που προκαλούνται στην άθληση..

Ενισχύει τη φυσική κατάσταση: Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους αθλούνται, επειδή βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και τη δύναμη και ενισχύει τη φυσική κατάσταση.

Αυξάνει την αντοχή: O ανθρώπινος οργανισμός συνθέτει από μόνος του κολλαγόνο, χρησιμοποιώντας τις πρωτεΐνες και κατ’ επέκταση τα αμινοξέα που λαμβάνει από τη διατροφή. Όμως όσο περνούν τα χρόνια το κολλαγόνο μειώνεται στον οργανισμό. Το πόσιμο κολλαγόνο περιέχει αμινοξέα και πρωτεΐνες που αυξάνουν την ενεργειακή και σωματική αντοχή στους άντρες που αθλούνται ή σε ή αθλητές. Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο για την αντοχή.

Βοηθά και στην απώλεια μαλλιών: Το κολλαγόνο λέγεται πως μπορεί να μειώσει την τριχόπτωση, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς άντρες.

Επιταχύνει το ρυθμό αποκατάστασης: Η τακτική χρήση κολλαγόνου μειώνει την εξάντληση των μυών, εξουδετερώνει τον μυικό πόνο μετά από την προπόνηση και βελτιώνει την ταχύτητα επούλωσης μετά από τραυματισμούς. Σύμφωνα με έρευνες η χορήγηση συμπληρώματος κολλαγόνου σε αθλητές που βρίσκονται σε αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό αποκατάστασης.

Ενισχύει την υγεία των αρθρώσεων: Το κολλαγόνο είναι το κύριο δομικό στοιχείο των μυών, των τενόντων, των αρθρώσεων και των χόνδρων. Όταν οι αρθρώσεις είναι υγιείς, είναι πιο ελαστικές και ευλύγιστες. Το αποτέλεσμα είναι να υποφέρετε από λιγότερους τραυματισμούς. Οι αθλητές ή όσοι αθλούνται καταπονούν τις αρθρώσεις τους και επομένως έχουν ανάγκη από έξτρα κολλαγόνο. Μάλιστα, οι αθλητές υψηλών επιδόσεων που συμμετέχουν σε αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή, όπως το ποδόσφαιρο, διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης αρθρίτιδας γόνατος και ισχίου, συγκριτικά με άνδρες που αθλούνται λιγότερο ή καθόλου, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Sports Medicine.

Επουλώνει τους τραυματισμούς: Το κολλαγόνο παρέχει στο σώμα των αντρών τα απαραίτητα αμινοξέα για τη σωστή λειτουργία των μυών και την ανάκτηση της ενέργειας και της δύναμης. Επίσης, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την επούλωση των τραυματισμών από την άθληση και τα σπορ.

Προσφέρει κορεσμό: Aν προσπαθείτε να αδυνατίσετε το κολλαγόνο προσφέρει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Όταν το προσθέτετε στους χυμούς ή τα ροφήματα, θα δείτε ότι δεν αλλοιώνει καθόλου τη γεύση τους αλλά θα σας χορτάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φυσικά το κολλαγόνο, πράγματι βοηθά στη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας και στην αντιγήρανση και στην αγορά κυκλοφορούν πλέον αντιγηραντικές κρέμες κολλαγόνου και για άντρες, ενώ υπάρχει και πληθώρα επιλογών σε συμπληρώματα κολλαγόνου.