fbpx

Μάθε γιατί δεν υπάρχουν χρήσιμες ασκήσεις μόνο για άντρες

Μάθε γιατί δεν υπάρχουν χρήσιμες ασκήσεις μόνο για άντρες

Λένε ότι υπάρχουν αντρικές ασκήσεις και …γυναικείες. Λένε ακόμα ότι ο άντρας πρέπει να κάνει αυτές τις ασκήσεις ή τις άλλες.

Αλήθεια οι ασκήσεις για τους γλουτούς τι είναι γυναικείες ή αντρικές; Αν αναρωτήθηκες ποτέ γι αυτό το θέμα, τότε σίγουρα δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν αντρικές και γυναικείες ασκήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι μπορείς να διατηρήσεις σωστά τα κιλά που έχασες

 

Η αλήθεια είναι ότι η ασκήσεις στη προπόνηση δε γνωρίζουν φύλο. Πρέπει να γυμνάζουμε όλο το σώμα από τα πόδια μέχρι τη πλάτη. Ότι σώμα και να θέλεις, fitness ή bodybuilding το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να είναι συμμετρικό και φυσικά να ταιριάζει στον σωματότυπο σου.

 

 

Για παράδειγμα βλέπεις έναν συναθλητή σου στο γυμναστήριο του οποίου το στήθος σου φαντάζει τέλειο και θέλεις να το μιμηθείς. Έτσι αρχίζεις να δουλεύεις πολύ τη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, χωρίς όμως να υπολογίσεις διάφορες παραμέτρους.

 

 

Μια από αυτές είναι η διαφορά ύψους που έχεις με το συναθλητή σου. Άλλη μια είναι η σωματική δομή που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Και έτσι χτίζεις το στήθος σου, σύμφωνα με το πρότυπο του συναθλητή σου, όμως το πιθανότερο είναι να διαπιστώσεις ότι στο τέλος και μετά από πολύμηνη προσπάθεια, το σώμα σου θα δείχνει ασύμμετρο στα μάτια των άλλων, αλλά όχι στα δικά σου!

 

 

Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να μελετήσεις τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος και να μοιράζεις την προπόνηση σου ισάξια σε όλες τις μυϊκές ομάδες!

Όπως και να έχει αντρικές και γυναικείες ασκήσεις δεν υπάρχουν. Και η γυναίκα πρέπει να γυμνάσει το στήθος της και εσύ. Και η γυναίκα γυμνάζει τους γλουτούς και εσύ. Τόσο απλό είναι!