fbpx

Μάθε γιατί το grooming του lockdown είναι ιδιαίτερο και σημαντικό!

Μάθε γιατί το grooming του lockdown είναι ιδιαίτερο και σημαντικό!

Το σίγουρο είναι ότι στο lockdown βαριέσαι και είναι πολύ πιθανό να αμελείς την περιποίηση του εαυτού σου πέρα από το καθημερινό ντουζ!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν τα φρύδια σου μεγάλωσαν, δες πως θα τα περιποιηθείς!

 

Όμως είναι σημαντικό να μην σταματήσεις να περιποιέσαι τον εαυτό σου και να δεις τις μέρες που μένεις σπίτι ως μια ευκαιρία να βελτιώσεις για πάντα την εμφάνιση σου.

Από την άλλη με το  grooming περνάει και η ώρα!

Δες τι μπορείς να κάνεις:

 

Τρίψε το πρόσωπό σου

Οι απολεπιστικές λοσιόν προσώπου περιέχουν μικροσφαιρίδια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σου, ελαττώνοντας έτσι τη γυαλάδα και ελευθερώνοντας τους πόρους της επιδερμίδας σου –αυτό σημαίνει υγεία. Άπλωσε ένα scrub Δευτέρα πρωί για να καθαρίσεις τους ρύπους του Σαββατοκύριακου. Αυτό αρκεί.

 

Μάθε να ξυρίζεσαι σαν εξπέρ

Το βιαστικό, αναγκαστικό ξύρισμα κάθε πρωί σε κάνει να κόβεσαι άσχημα ή να βάζεις φωτιά στο δέρμα σου από τις γρήγορες ξυραφιές. Απλώνοντας στο δέρμα σου ένα ειδικό λάδι πριν το ξύρισμα, οι λεπίδες θα γλιστρούν επάνω στις τρίχες και θα γλιτώσεις κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επίσης, διάλεξε την κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου και φρόντισε να καθαρίζεις το ξυράφι μετά από κάθε πέρασμα με ζεστό νερό. Αν έχεις γενειάδα, ένα καλό trimmer θεωρείται το ιδανικό όπλο εργαλείο για να διατηρείς τις τρίχες σου τιθασευμένες και αξιοπρεπείς.

 

Δώσε στα πόδια σου την προσοχή που τους αξίζουν

Μπορεί τα σανδάλια να ανήκουν στο καλοκαίρι που πέρασε, αλλά μια καλή ρουτίνα αυτοσχέδιου πεντικούρ εξακολουθεί να είναι σημαντική για τις εμφανίσεις σου στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου ή στην κρεβατοκάμαρα. Μετά το μπάνιο ή το ντους (όταν το δέρμα είναι πιο απαλό) χρησιμοποίησε μια ελαφρόπετρα για να βγάλεις τα σκληρά κομμάτια που έχουν σχηματίσει τα νεκρά κύτταρα στις φτέρνες ή στο πλάι των μεγάλων δάχτυλων. Μετά σαπούνισε καλά και άπλωσε μια στρώση ενυδατικής κρέμας.

 

Σβήσε τους μαύρους κύκλους

Όταν έχεις ξεχάσει τι σημαίνει ενυδάτωση ματιών για πολλά χρόνια, μην απορείς που μέρα με τη μέρα οι σακούλες, τα πρηξίματα και οι μαύροι κύκλοι έχουν γίνει κύριο χαρακτηριστικό της εικόνας σου. Η επιδερμίδα που απλώνεται στο κάτω μέρος των ματιών είναι η πιο λεπτή και ευαίσθητη σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Υπολόγισε λοιπόν πόσο μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση έχει, συγκριτικά με το δέρμα του προσώπου σου. Βάλε ένα roll-on ματιών στην πρωινή σου ρουτίνα –θα βοηθήσει δραστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Βάλε σε τάξη τις αδέσποτες τρίχες

Τα μεγάλα φρύδια δεν είναι ένα πρόβλημα. Αν όμως φτάνουν στο σημείο να ενώνονται στη μέση, υπάρχει θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Φυσικά, δεν τις ξυρίζεις γιατί θα φουντώσουν χειρότερα. Απλά τις μαδάς με ένα τσιμπιδάκι. Δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά, δε λέμε, οπότε τρέχα στον κουρέα σου να το κάνει αυτός για σένα.

 

Φρόντισε τα νύχια σου στην εντέλεια

Το να κόβεις τα νύχια σου μία φορά την εβδομάδα -κατά προτίμηση μετά το μπάνιο ή το ντους ώστε να μαλακώσουν και να κοπούν με ένα πέρασμα- είναι υποχρεωτικό. Αλλά τι μπορείς να κάνεις για τις παρανυχίδες ή τους μικρούς κάλους γύρω από τα νύχια; Εννοείται πως δεν απλώνεις ψαλίδι ή νυχοκόπτη πάνω τους: ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγάλος. Απλώνοντας λίγη βαζελίνη ή παχύρρευστη μαλακτική κρέμα για μια εβδομάδα, θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας.