fbpx

Μάθε για τα 10 λεπτά που μπορούν να σου κάψουν 100 θερμίδες

Μάθε για τα 10 λεπτά που μπορούν να σου κάψουν 100 θερμίδες

Μπορεί να σου φαίνεται βουνό να γυμναστείς για μία ώρα καθημερινά ή να μην έχεις τον χρόνο. Αλλά ο χρόνος δεν είναι πια πρόβλημα αφού οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι σύντομες προπονήσεις, δύο ή τρεις 10λεπτες προπονήσεις, για παράδειγμα, μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με μεγαλύτερες σε διάρκεια προπονήσεις. Λοιπόν, πώς θα προσθέσεις ένταση στη προπόνησή σου; Δοκίμασε τη HIIT και ασκήσεις όπως τζόκινγκ, σχοινάκι ή πλειομετρικές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Metaconda μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος! Μάθε τι είναι

 

Το μυστικό είναι να δοκιμάζεις σύνθετες ασκήσεις που ενεργοποιούν περισσότερες από μία ομάδα μυών ή εάν κάνεις cardio low impact, η ταχύτητα και το εύρος κίνησης θα αυξήσουν σίγουρα τον καρδιακό σου ρυθμό. Μην ξεχνάς πως ο αριθμός των θερμίδων που καις βασίζεται σε διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, η σύνθεση του σώματος, το επίπεδο έντασης και πολλά άλλα, οπότε μπορεί να μην είναι ακριβώς 100 θερμίδες για κάθε άτομο.

Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται προσοχή: Η προθέρμανση σε αυτήν την προπόνηση είναι πολύ σύντομη και μπορεί να χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσεις το σώμα σου για άσκηση για να αποφύγεις τραυματισμούς. Μη διστάσεις να προσθέσεις περισσότερο χρόνο προθέρμανσης και μην ξεχάσεις την αποθεραπεία μετά από κάθε 10λεπτη προπόνηση.

 

Πρόγραμμα

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την 10λεπτη προπόνηση, θα πρέπει να γυμναστείς πιο σκληρά. Κάνε κάθε άσκηση όσο πιο δυνατά και γρήγορα μπορείς, διατηρώντας καλή τεχνική. Δοκίμασε αυτές τις ασκήσεις για αερόβια έκρηξη σε 10 λεπτά!

 

1 λεπτό – Γρήγορο περπάτημα

1 λεπτό – Ελαφρύ τρέξιμο, μετακινώντας τα χέρια πάνω και κάτω

1 λεπτό – Jumping jacks

30 δευτερόλεπτα – Μακριά άλματα – πήδηξε προς τα εμπρός, προσγειώσου και με τα δύο πόδια, γύρνα ξανά και επανάλαβε και γυρίστε πίσω

30 δευτερόλεπτα – Επιτόπιο τζόκινγκ

30 δευτερόλεπτα – Μακριά άλματα

30 δευτερόλεπτα – Άρση χεριών και γονάτων εναλλάξ

30 δευτερόλεπτα – Burpees

30 δευτερόλεπτα – Ορειβασίες

30 δευτερόλεπτα – Άρση χεριών και γονάτων εναλλάξ

30 δευτερόλεπτα – Burpees

30 δευτερόλεπτα – Άρση χεριών και γονάτων εναλλάξ

30 δευτερόλεπτα – Επιτόπιο τζόκινγκ

1 λεπτό – Squat με άλματα

1 λεπτό – Χαλαρό τρέξιμο για αποθεραπεία