fbpx

Μάθε για την γλυκομαννάνη που μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις σώμα

Μάθε για την γλυκομαννάνη που μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσεις σώμα

Η γλυκομαννάνη προέρχεται από το φυτό Konjac -καμία σχέση με το ποτό κονιάκ- και άρα είναι 100% φυσική. Είναι μία φυτική ίνα, της οποίας η δράση μας υπενθυμίζει πόσο έξυπνη είναι η φύση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε αν σου είναι πραγματικά χρήσιμα όλα τα superfoods

 

Η γλυκομαννάνη, όταν εισέρχεται στο στομάχι, δημιουργεί μία μεμβράνη σαν ζελέ, ενώ αν τη συνοδεύσουμε με δύο ποτήρια νερό, η ιδιότητά της να απορροφά ποσότητα νερού 100-200 φορές το βάρος της δημιουργεί μία αίσθηση πληρότητας. Τρώμε λίγο, γεμίζουμε το στομάχι μας κι όταν έρχεται η ώρα για το επόμενο γεύμα μας, δεν πεινάμε σαν… λύκοι. Ακολουθούμε έτσι μία δίαιτα με χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων, χωρίς να αισθανόμαστε ότι στερούμαστε κάτι, και χάνουμε το επιθυμητό βάρος εύκολα.

Η γλυκομαννάνη βοηθάει επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, συμβάλει θετικά στις περιπτώσεις διαβήτη, ενώ βελτιώνει και τη λειτουργία του εντέρου.

Στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδοκίνα, όπου την έχουν ανακαλύψει εδώ και αιώνες, τη χρησιμοποιούν ως συστατικό μέσα σε διάφορες λιχουδιές και καθημερινές τροφές, από ζυμαρικά, μέχρι tofu και μπισκότα. Να ένα από τα μυστικά της κομψής σιλουέτας τους.

 

Πότε την καταναλώνουμε

Η συνταγή της επιτυχίας; Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 3 γραμμάρια γλυκομαννάνης σε καθημερινή βάση, σε τρεις δόσεις του 1 γραμμαρίου με 2 ποτήρια νερό, πριν από κάθε γεύμα δηλαδή.