fbpx

Μάθε για τη … «στάση της καουμπόισσας» και πως θα την αποφύγεις!

Μάθε για τη … «στάση της καουμπόισσας» και πως θα την αποφύγεις!

Υπάρχουν στάσεις στο σεξ που απειλούν τον …καλύτερο σου φίλο, δηλαδή τον μικρούλη σου. Πρώτη και καλύτερη η «στάση της καουμπόισσας» με δεύτερη τη «στάση του σκύλου».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις σεξ ένα ολόκληρο βράδυ!

 

Όμως κυρίως η «στάση της καουμπόισσας» είναι εκείνη που μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο.

Η λεγόμενη «στάση της καουμπόισσας», με τη γυναίκα από πάνω, ευθύνεται για το 50% των καταγεγραμμένων περιστατικών κατάγματος του πέους στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Στον αντίποδα, η «στάση του σκύλου», με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατά της, ευθύνεται για ποσοστό 29% των τραυματισμών κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ η παραδοσιακή και πολλάκις δοκιμασμένη «ιεραποστολική στάση», με τον άντρα από πάνω, οδηγεί σε τραυματισμό μόλις στο 21% των περιπτώσεων.

 

 

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι ο άντρας αδυνατεί να αποφύγει επίπονες κινήσεις όταν η γυναίκα βρίσκεται από πάνω και στηρίζει όλο το σωματικό της βάρος επάνω στο ανδρικό μόριο. Ωστόσο, εάν ο άντρας έχει τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι πιο πιθανό να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή να υποστεί μόνο έναν ακίνδυνο μικροτραυματισμό, διακόπτοντας την κίνηση του γυναικείου σώματος από την πρώτη κιόλας ενόχληση.

Οι ερευνητές μελέτησαν και αξιολόγησαν 42 επιβεβαιωμένα περιστατικά κατάγματος πέους, τα οποία καταγράφηκαν σε τρία νοσοκομεία στην πόλη Καμπίνας της Βραζιλίας σε διάστημα 13 ετών, ώστε να ανακαλύψουν ποια ήταν η αρχική αιτία του τραυματισμού.

Οι μισοί από τους άντρες που υπέστησαν κάταγμα είχαν δηλώσει ότι άκουσαν ένα χαρακτηριστικό «κρακ» και στη συνέχεια εκδηλώθηκε στο μόριό τους οίδημα και πόνος. Δύο από τους άντρες απέκτησαν σοβαρά προβλήματα στύσης μετά τον τραυματισμό.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το κάταγμα πέους είναι επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, όμως είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος τραυματισμού.