fbpx

Μάθε μέχρι ποια ηλικία πρέπει να μένεις με τους γονείς σου και …ξεκόλλα!

Μάθε μέχρι ποια ηλικία πρέπει να μένεις με τους γονείς σου και …ξεκόλλα!

Δεκαετής οικονομική κρίση και καπάκι η υγειονομική με τον κορωνοϊό! Ειδικά στην Ελλάδα που οι δύο κρίσεις ήρθαν μαζεμένες περνάμε δύσκολα και συνεχίζουμε με αποτέλεσμα πολλοί άντρες να μην μπορούν, ακόμα και να θέλουν, να απογαλακτιστούν από το πατρικό τους!

Για κάποιους κυρίως αδύναμους χαρακτήρες οι κρίσεις είναι μια καλή δικαιολογία. Για κάποιους άλλους όμως ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Ο άντρας από τη φύση του, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θέλει να παίρνει τη ζωή στα χέρια του από μικρή ηλικία, όμως κάτι τέτοιο σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί κυρίως λόγω των οικονομικών της οικογένειας. Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι οι χαρακτήρες που φοβούνται ή απλώς βολεύονται να απογαλακτιστούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Όλοι αγαπάμε τη μαμά μας… όμως υπάρχουν 3 τύποι super μαμάκηδων

 

Η αναζήτηση ανεξαρτησίας, είναι από τι σημαντικότερες αλλά και δύσκολες στιγμές στη ζωή μας. Μπορεί όταν σπούδασες να ζούσες μόνος σου, αλλά, μεταξύ μας, δεν είναι αυτό που λέμε ολική ανεξαρτησία. Άλλο σπουδάζω στην επαρχία και δέχομαι τη βοήθεια της οικογένειας και άλλο εργάζομαι και έχω το δικό μου σπίτι και τα όποια βάρη του. Όταν λέω «δικό μου σπίτι», φυσικά εννοώ ένα ενοικιαζόμενο.

Κάποιοι, ίσως απλά δεν θέλουν να αποδεχθούν πως, όταν φτάνουμε σε μια ηλικία, οι ευθύνες των δικών μας, γίνονται δικές μας ή, τουλάχιστον, τις μοιραζόμαστε. Το μεγαλύτερο σοκ της ανεξαρτησίας, είναι πρώτα το γραφειοκρατικό κομμάτι με ένα σωρό δημόσιες υπηρεσίες και το δεύτερο, η συνειδητοποίηση πως οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται μόνοι τους.

Προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο το οικονομικό που δεν μπορεί να μας δώσει την δυνατότητα να νοικιάσουμε τον δικό μας χώρο. Ναι, κάποιοι μένουν αναγκαστικά με τους γονείς τους, κάποιοι άλλοι απλά δεν θέλουν να πράξουν διαφορετικά. Το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει το πατρικό σπίτι, δεν το προσφέρει κανένα άλλο.

Υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που ένα άτομο πρέπει να αποχωρίζετε το πατρικό του σπίτι; Η κάθε περίπτωση διαφέρει και ειδικά στην Ελλάδα, πλέον δεν υπάρχει ηλικιακό όριο.

Αυτό που υπάρχει, όσο σκληρό και αν ακούγεται, είναι το αν έχεις χρήματα στην τσέπη. Τώρα, αν έχεις τα χρήματα και απλά θες το έτοιμο φαγητό, το σιδέρωμα και το πλύσιμο των ρούχων, τότε καλύτερα να ξεκαθαρίσεις κάποια βασικά πράγματα με τον εαυτό σου. Αν πάλι δεν θες να βγάλεις τα χρήματα να ξεκολλήσεις από το πατρικό τότε απλά λέγεσαι τεμπέλης.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις πρέπει να καταλάβεις ως μεγάλο …παιδάκι πλέον ότι η ζωή είναι σκληρή και βάρβαρη και πρέπει να την μάθεις από μόνος σου. Σκέψου ότι έτσι έκανε ο πατέρας σου, αλλά και η μάνα σου για να έχεις εσύ τη βόλεψη σου. Και οι εποχές δεν ήταν άλλες όπως σου αρέσει να λες για να δικαιολογείς τον εαυτό σου. Οι σημερινοί 50αρηδες γονείς πέρασαν τουλάχιστον δύο δυνατές οικονομικές κρίσεις όταν ήταν νέοι κι όμως έκαναν οικογένεια και σπιτικό και σε έφτιαξαν!

Καιρός είναι να πάρεις και εσύ τη ζωή σου στα χέρια σου!