fbpx

Μάθε πως θα βγεις τέλειες φωτογραφίες στην εκδρομή με την παρέα

Μάθε πως θα βγεις τέλειες φωτογραφίες στην εκδρομή με την παρέα

Ένα ωραίο τοπίο, μια ανάμνηση, μια εκδρομή είναι μερικές από τις φορές που θέλεις μια φωτογραφία. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα να στηθείς μπροστά στον φακό; Σε κυριαρχεί η αμηχανία με αποτέλεσμα να φαίνεσαι άγαρμπος ή χωρίς να σε κολακεύει. Κι’ όμως σου έχω λύση για να φαίνεσαι ωραίος στις φωτογραφίες. Μερικά tricks είναι απαραίτητα για να πετύχεις την τέλεια φωτογραφία που θα σε αναδεικνύει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά τα fitness tips θα σε βοηθήσουν να είσαι έτοιμος για το καλοκαίρι

 

Γέμισε τη συλλογή σου με υπέροχες φωτογραφίες χωρίς να αγχώνεσαι για το πως “γράφεις”. Δες μερικές συμβουλές και 6 πόζες για να φαίνεσαι ωραίος στις φωτογραφίες!

 

Χέρια στις τσέπες

Αυτή είναι από τις πιο εύκολες πόζες ενώ θα σου δώσει και ένα ωραίο αποτέλεσμα. Βασικό πλεονέκτημα αυτής της πόζας είναι ότι έχεις κάτι να κάνεις τα χέρια σου. Είναι αλήθεια πως όταν έρχεται η ώρα για φωτογραφία, τα χέρια περισσεύουν. Με το να τα βάλεις στις τσέπες, θα δώσεις μια ωραία χαλαρή πόζα ενώ θα φαίνεσαι κι εσύ ο ίδιος πιο άνετος. Επιπλέον, δεν είναι ανάγκη να περιοριστείς στις μπροστινές τσέπες. Και οι πίσω τσέπες του παντελονιού θα δώσουν ένα εξίσου ωραίο αποτέλεσμα.

 

Γύρε σε έναν τοίχο

Μια άλλη αγαπημένη πόζα που θα σε κάνει να φαίνεσαι χαλαρός είναι αυτή που ακουμπάς χαλαρά – γέρνεις –  σε έναν τοίχο. Αυτή η πόζα είναι αποτελεσματική γιατί χαλαρώνεις ενώ ακουμπάς στον τοίχο με αποτέλεσμα να φαίνεσαι πιο ήρεμος και άνετος. Μπορείς να προσαρμόσεις αυτή τη στάση με διάφορους τρόπους. Μπορείς να στηριχτείς στο ένα χέρι, με την πλάτη ή να σηκώσεις το χέρι σου. Πειραματίσου με διάφορα μέχρι να βρεις την θέση που σου ταιριάζει.

 

Καθισμένος

Μια απλή πόζα που υπόσχεται να σου δώσει ένα ωραίο αποτέλεσμα και να φαίνεσαι ωραίος στις φωτογραφίες. Είναι μια θέση όπου είσαι χαλαρός, άνετος και δε δείχνεις αμήχανα με το να τοποθετήσεις τα χέρια και τα πόδια σου. Κάθισε με ελαφριά κλίση προς τα έξω, ακουμπώντας τους αγκώνες στα πόδια σου. Μπορείς , επίσης, να κάτσεις σταυροπόδι. Μια κίνηση που δείχνει άνεση και αυτοπεποίθηση. Δοκίμασε να κάτσεις σε διάφορα σημεία, ακόμα και στο πάτωμα με πλάτη σε έναν τοίχο. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

 

Χέρια σταυρωμένα

Με τα χέρια σταυρωμένα θα είσαι πιο σίγουρος για το τι να κάνεις τελικά με τα χέρια σου. Αυτή η πόζα θα σε κάνει να νιώθεις πιο “ασφαλής” ενώ φωτογραφίζεσαι και θα δώσει μια δυναμικότητα στην φωτογραφία. Μπορείς να βγάλεις τέτοια φωτογραφία είτε γυρισμένος μπροστά στην κάμερα είτε ακουμπώντας την πλάτη σε τοίχο ή γενικά να πειραματιστείς.

 

Κάνε πως περπατάς

Δώσε κίνηση στο σώμα σου αλλά και στη φωτογραφία. Την ώρα του κλικ, κάνε πως περπατάς. Γύρισε το κεφάλι σου προς μια κατεύθυνση σαν να αγναντεύεις, χαμογέλα, παίξε με τα μαλλιά σου. Όλες αυτές οι εναλλακτικές θα κάνουν την φωτογραφία να έχει κίνηση και να μην είναι τόσο στατική. Θα δεις ότι η τελική εικόνα θα είναι πολύ καλή!

 

Δοκίμασε διάφορες εκφράσεις

Μπορεί να μην είναι ακριβώς πόζα, αλλά ακόμα και η έκφραση μπορεί να κερδίσει από μόνη της μια φωτογραφία. Χαμογέλασε έντονα και κοίτα δεξιά ή αριστερά, στρίψε το κεφάλι σου και δείξε προφίλ, γίνε σοβαρός και δώσε ένα χαμηλό βλέμμα, δώσε ένα πονηρό βλέμμα. Οι επιλογές είναι απεριόριστες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις τα δυνατά σου σημεία και να τα εξασκήσεις για να δώσεις όμορφες λήψεις. Για παράδειγμα, αν το δυνατό σου σημείο είναι το χαμόγελο, επιδίωξε το στις φωτογραφίες.