fbpx

Μάθε πως θα καταφέρεις να μειώσεις τη χρήση του αιρκοντίσιον και να έχεις δροσιά

Μάθε πως θα καταφέρεις να μειώσεις τη χρήση του αιρκοντίσιον και να έχεις δροσιά

Το καλοκαίρι έχει πια μπει για τα καλά και μαζί με αυτό και η ζέστη. Οι φετινές όμως τιμές στην ενέργεια κάνουν απαγορευτικό για τους περισσότερους από εμάς το να έχουμε αναμμένο το κλιματιστικό όλη μέρα, όπως θα θέλαμε. Αυτό μας οδηγεί στο να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να έχουμε ένα δροσερό σπίτι που θα κοστίζουν λιγότερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί μια ηλιόλουστη μέρα σου ανεβάζει τη διάθεση

Πράγματι, το να έχεις καύσωνα ακόμα και μέσα στο σπίτι είναι κάτι που δεν αντέχεται. Ειδικά αν δεν έχεις κλιματιστικό ή αν δε θέλεις να το καις πολύ για λόγους οικονομίας τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς όμως σου έχουμε 5 λύσεις για ένα δροσερό σπίτι χωρίς ή με μειωμένη χρήση air condition!

Πώς να έχεις δροσιά στο σπίτι χωρίς κλιματιστικό!

 

Κράτα κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της μέρας

Κατά κανόνα κατά τη διάρκεια της μέρας οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες. Για το λόγο αυτό, μια έξυπνη και απλή κίνηση είναι να κρατάς τις κουρτίνες σου κλειστές τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Αν μάλιστα λείπεις από το σπίτι το πρωί μπορείς να κατεβάσεις ακόμα και τα παντζούρια. Με τον τρόπο αυτό, το σπίτι σου θα προστατεύεται από τον καυτό ήλιο με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να μην ανεβαίνει περισσότερο.

 

Μόνωσε πόρτες και παράθυρα

Αν έχεις απώλειες από τις πόρτες και τα παράθυρα σου θα πρέπει να τα μονώσεις. Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν ανάβεις το κλιματιστικό λίγες ώρες, ο δροσερός αέρας θα χάνεται και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει στο χώρο σου. Όπως καταλαβαίνεις κάτι τέτοιο είναι σπατάλη χρημάτων!

 

Πες ναι σε έναν ανεμιστήρα οροφής για να έχεις ένα δροσερό σπίτι

Μπορεί το κλιματιστικό να καταναλώνει πολλή ενέργεια αλλά ένας ανεμιστήρας πολύ λιγότερη. Ειδικά μάλιστα ένας ανεμιστήρας οροφής είναι μια αποτελεσματική λύση για τους καύσωνες! Και μπορεί να έχεις στο μυαλό σου κάποιους άσχημους και παλιομοδίτικους ανεμιστήρες οροφής αλλά πλέον έχουν εξελιχθεί ακόμα και αισθητικά. Είναι λοιπόν ότι πρέπει για ένα δροσερό σπίτι χωρίς να καις κλιματιστικό.

 

Κράτα κατεβασμένες τις τέντες σου τη μέρα

Αν έχεις τέντες στο σπίτι σου τότε πρέπει να τις έχεις κατεβασμένες μέσα στη μέρα. Κι αυτό για να μην εκθέτεις το σπίτι όλη μέρα στον ήλιο, ο οποίος θα κάνει το σπίτι σου να βράζει. Χαμήλωσε τις τέντες σου λοιπόν για να ρίξεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σου!

 

Προτίμησε τις λάμπες LED

Κάτι που θα πρέπει να αποφύγεις το καλοκαίρι για να έχεις ένα δροσερό σπίτι είναι τις πηγές θερμότητας. Και μια τέτοια είναι οι κοινές λάμπες που ζεσταίνουν το χώρο, πράγμα που σίγουρα δε χρειάζεσαι το καλοκαίρι. Η καλύτερη λύση είναι να μην ανάβεις τα φώτα παρά μόνο όταν είναι απαραίτητο ή να αντικαταστήσεις τις κοινές λάμπες με λάμπες LED.