fbpx

Μάθε πως τα παπούτσια που επιλέγεις τον χειμώνα μπορούν να σε …ρίξουν!

Μάθε πως τα παπούτσια που επιλέγεις τον χειμώνα μπορούν να σε …ρίξουν!

Μπορεί ένας αναβάτης να πέσει από την επιλογή των παπουτσιών που φοράει ειδικά τον χειμώνα; Η απάντηση είναι θετική! Ναι μπορεί τα παπούτσια που επιλέγει να γίνουν αιτία ατυχήματος, ακόμα και δυστυχήματος.

Οι περισσότεροι αναβάτες επιλέγουν κυρίως αθλητικά ή συμβατικά παπούτσια για να οδηγήσουν την μοτοσικλέτα τους ακόμα και σε ταξίδι. Αυτή η επιλογή το καλοκαίρι είναι πιθανόν να στοιχίσει σε έναν μεγαλύτερο τραυματισμό μετά από ενδεχόμενη πτώση, όμως τον χειμώνα μπορεί να γίνει αιτία για ατύχημα και ο λόγος είναι κυρίως το κρύο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να πως η προσεγμένη εμφάνιση μοτοσικλέτας – αναβάτη δίνει ασφάλεια

 

Πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν να είναι infashion παρά το κρύο και επιλέγουν να φορούν αθλητικά με κοντή καλοκαιρινή κάλτσα και τον χειμώνα. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει απλά ότι τα πόδια κρυώνουν περισσότερο στη μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Έτσι ασυναίσθητα κρυώνει όλο το σώμα του αναβάτη, όσο καλά και να είναι ντυμένος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα πόδια ζεσταίνονται πιο δύσκολα από κάθε άλλο σημείο του σώματος, καθώς στο κρύο μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος στα άκρα, με τον οργανισμό να στέλνει μεγαλύτερη ποσότητα στα ζωτικά όργανα κάτι που σημαίνει ότι το κρύο ουσιαστικά μεταφέρεται στο σώμα και ένας αναβάτης που τουρτουρίζει δεν κάνει την ασφαλέστερη οδήγηση.

Το να κρατάς τα πόδια σου ζεστά είναι το πρώτο βήμα για την ασφάλεια σου και σίγουρα δεν τα κρατάς ζεστά με την κοντή καλοκαιρινή κάλτσα και τα αθλητικά.

Όμως δεν είναι μόνο η ζέστη που κάνει ασφαλέστερη την οδήγηση. Τα πόδια είναι εκτεθειμένα είναι και τα πρώτα που έρχονται σε επαφή με το έδαφος κάτι που σημαίνει ότι με τα σωστά μοτοσικλετιστικά παπούτσια ή μπότες μπορεί να καταφέρεις να ελέγξεις και να αποτρέψεις μια πτώση.

Τα μοτοσικλετιστικά παπούτσια και ακόμα καλύτερα οι μπότες, είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για την ασφάλεια των ευαίσθητων ποδιών μας αφού εκτός από τη ζέστη, προσφέρουν και προστασία από τα στοιχεία της φύσης, από βροχή και κρύο μέχρι κλαδιά, πέτρες και ότι άλλο μπορεί να συναντήσετε στο διάβα σας.

Επιπλέον, κρατούν ζεστά τα πόδια και όλοι γνωρίζουμε την αρωγή της σωστής θερμοκρασίας για την αντίστοιχα σωστή λειτουργία του κυκλοφοριακού μας.

 

 

Μερικοί αποφεύγουν τα μοτο υποδήματα επειδή τα θεωρούν χοντροκομμένα και όχι τόσο καλά στην εμφάνιση. Ωστόσο η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου στον τομέα αυτό, προσφέροντας ντελικάτη και διακριτική εμφάνιση, αφετέρου υπάρχει και η λύση με τα «μποτάκια», που είναι ακόμα πιο εμφανίσιμα και εύχρηστα, προσφέροντας υπεραρκετή προστασία στους ευαίσθητους αστράγαλους. Αρκεί να είναι κατασκευασμένα από εξειδικευμένες εταιρίες και όχι από μια επώνυμη μεν αλλά ευρείας παραγωγής «παπουτσοεταιρία». Εννοείται ότι σε τουριστική χρήση θα επιλέξετε μπότες (και μόνο μπότες), που είναι επώνυμων (και μόνο επώνυμων) κατασκευαστών που ασχολούνται αποκλειστικά (και μόνον αποκλειστικά) με προϊόντα μοτοσυκλέτας και αναβάτη!

Πάντως αν μετά απ΄ όλα αυτά επιμένεις να φοράς αθλητικά η άλλα συμβατικά παπούτσια τουλάχιστον φρόντισε να τα διατηρείς ζεστά με ψηλές χοντρές κάλτσες!