fbpx

Μάθε πως τα ριγκατόνι συνδυάζονται τέλεια με μανιτάρια, μοτσαρέλα και σάλτσα τομάτας

Μάθε πως τα ριγκατόνι συνδυάζονται τέλεια με μανιτάρια, μοτσαρέλα και σάλτσα τομάτας

Τα  ζυμαρικά γενικώς είναι αγαπητά, τα ριγκατόνι είναι ίσως λόγο του σχήματος τους πιο γευστικά και θυμίζουν περισσότερο Ιταλία!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις το σπανάκι σουφλέ και θα το απολαύσεις

 

Μπορείς να τα κάνεις με διάφορες σάλτσες αλλά και στο φούρνο. Σήμερα σου προτείνουμε να τα φτιάξεις με μανιτάρια, μοτσαρέλα και σάλτσα τομάτας.

Δες πως γίνεται:

 

Τα υλικά:

Μία σκελίδα σκόρδο

Κρεμμύδι

Φρέσκος βασιλικός

Μανιτάρια λευκά 100 γραμμάρια

Παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Μοτσαρέλα τουλάχιστον 10 γραμμάρια

Μικρά Τοματίνια 400 γρ.

Ντομάτα κονκασέ 500 γρ

Ριγκατόνι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το σκόρδο και την τομάτα κονκασέ. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά, ρίξτε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ ελαιόλαδο και αποσύρετε από την εστία.

Γεμίστε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, αλατίστε και δώστε μια βράση. Ρίξτε τα ζυμαρικά και παράλληλα τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Βάλτε 4 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε σε πολύ δυνατή ένταση τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα. Αδειάστε μέσα την σάλτσα τομάτας και τα τοματίνια και μεταφέρετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά όταν είναι έτοιμα. Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και την μοτσαρέλα και αποσύρετε από την εστία. Ανακατέψτε μια τελευταία φορά και σερβίρετε.