fbpx

Μάθε πόσες μπανάνες μπορείς να φας την ημέρα για να χτίσεις σώμα

Μάθε πόσες μπανάνες μπορείς να φας την ημέρα για να χτίσεις σώμα

Το σώμα μας είναι ένας ιδιαίτερα πολύπλοκος μηχανισμός που χρειάζεται καθημερινά πολλά και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι 4 ιδιότητες που κάνουν τη σπιρουλίνα υπερτροφή

 

Βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ωφέλιμα λιπαρά, πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λίπη, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, ίσα ίσα για να πάρετε μια γεύση.

Για να λαμβάνετε όλα τα παραπάνω συστατικά χρειάζεται να έχετε ποικιλία στη διατροφή μας και να τρώτε τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός από μπανάνες που πρέπει να τρώει κάποιος ως οδηγία.

Μια νεαρή κοπέλα που ζυγίζει 60 κιλά μπορεί να καταναλώνει καθημερινά 1  μπανάνα ενώ ένας αθλητής που ζυγίζει 85 κιλά μπορεί να καταναλώνει 3 μπανάνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το μυστικό βρίσκεται στην ισορροπία και όχι στην υπερβολή. Εάν αθλείστε ή έχετε μια δύσκολη καθημερινότητα, 1 μπανάνα πριν την προπόνηση ή για σνακ στη δουλειά είναι μια εξαιρετική πρόταση.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τρώμε για ευκολία μόνο μπανάνες και παραλείπουμε να φάμε άλλα τρόφιμα που περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Ένα άλλο πρόβλημα ξεκινάει όταν κάποιος τρώει για φρούτο μόνο μπανάνες και τίποτα άλλο.

Εάν τρώμε περίπου 3 μερίδες φρούτα την ημέρα καλό θα ήταν να είναι 3 διαφορετικά φρούτα εποχής, πράγμα που θα μας δώσει πολύ μεγαλύτερη πληθώρα θρεπτικών συστατικών.

Σαν μια γενική οδηγία, 2 με 3 μπανάνες για έναν μέσο άνθρωπο που έχει μια φυσιολογική καθημερινότητα και δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας είναι ένα αποδεκτό νούμερο, δεδομένου ότι δεν κάνει υπερβολές στις θερμίδες που καταναλώνει συνολικά κατά τη διάρκεια της μέρας.