fbpx

Μάθε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το στήθος σου για να είναι συμμετρικό με το σώμα!

Μάθε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το στήθος σου για να είναι συμμετρικό με το σώμα!

Η εικόνα καλοσχηματισμένων θωρακικών  αντικατοπτρίζει συνήθως  και το πόσο σκληρά προπονείται κάποιος με την κλασσική ερώτηση : ‘’Πόσα κιλά κάνεις στον πάγκο;’’ Φράση η οποία δείχνει την αφοσίωση στην προπόνηση γενικότερα και είθισται να αντιπροσωπεύει το επίπεδο μέγιστης δύναμης ενός ασκούμενου” ναι αλλά οι θωρακικοί δηλαδή το στήθος σου είναι και αυτοί μυς και αν τους δουλεύεις συνεχώς, τότε δεν θα είναι συμμετρικοί με το υπόλοιπό σώμα σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι μια πολύ δυνατή προπόνηση για τα πόδια σου

 

Κάποιοι αρέσκονται να έχουν ευρύ στήθος, όμως συνήθως ξεφεύγουν στις αναλογίες.

Το κάτω μέρος του στήθος είναι που κάνει το στήθος σου να δείχνει μεγάλο και δυνατό. Αν το στήθος σου υστερεί το κάτω μέρος τότε δεν δείχνει όπως πρέπει να δείξει συνολικά.

 

 

Ένα δυνατό και γραμμωμένο στήθος είναι κάτι που τονίζει το κορμί σου και είναι από τα πρώτα που βλέπουν τα …μάτια στο σώμα σου, μετά το πρόσωπο.

Οι θωρακικοί είναι μεγάλοι μυς που χωρίζονται σε μείζων και ελάσσων θωρακικούς. Για να τους γυμνάσεις σωστά θα πρέπει να τους χωρίσεις σε τρεις περιοχές και αυτές είναι οι εξής: Το πάνω μέρος, το μεσαίο και το κάτω.

 

 

Για να χτίσουμε όσο το δυνατόν πιο συμμετρικό σώμα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες αναλογίες για συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις αναλογίες των μυών ως προς την οστική μάζα και τους επιμέρους μύες που θέλουμε να αναδείξουμε.

Για να δείχνει το στήθος σου θα πρέπει να είναι σε ποσοστό 148% από την περιφέρεια της λεκάνης σε ένα συμμετρικό σώμα!