fbpx

Μάθε πόσο νερό χρειάζεσαι για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου

Μάθε πόσο νερό χρειάζεσαι για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου

Μένεις σπίτι αλλά σίγουρα μπορείς να στρώσεις σώμα, αρκεί να το θέλεις και να φροντίσεις να το κάνεις.

Προπόνηση και έλεγχος της διατροφής είναι τα δύο κλειδιά για να το πετύχεις με τον μεταβολισμό να παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα αυξήσεις αντοχή και εκρηκτικότητα και θα εκτινάξεις τις καύσεις σου!

 

Πόσο όμως βοηθάει το νερό στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού;

Υπάρχουν πολλοί επιστημονικοί ισχυρισμοί σχετικά με την κατανάλωση νερού και την επίδραση που αυτή έχει στο σωματικό βάρος. Η κεντρική ιδέα είναι ότι όσο περισσότερο νερό πίνουμε, τόσο αυξάνουμε τον μεταβολισμό μας και μειώνουμε την όρεξή μας για φαγητό.

Σύμφωνα με δύο επιμέρους μελέτες, αν πιείτε μισό λίτρο νερό (500 ml) μπορείτε να ενισχύσετε προσωρινά μεταβολισμό κατά 24-30%.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η κατανάλωση 2 λίτρων νερού σε μια μέρα μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 96 θερμίδες ανά ημέρα.

Είναι επίσης καλύτερο να πίνεις το νερό κρύο επειδή ο οργανισμός σου θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια, για να το θερμάνει και να το φέρει στη θερμοκρασία του σώματος.

Το να πίνεις νερό περίπου μισή ώρα πριν από τα (κύρια) γεύματά σας μπορεί επίσης να μειώσει την ποσότητα των θερμίδων που εν τέλει θα καταναλώσεις στο γεύμα.

Μια μελέτη, μάλιστα, έδειξε ότι όσοι έκαναν δίαιτα και έπιναν 500 ml νερού πριν από τα κύρια γεύματα έχασαν 44% περισσότερο βάρος σε μια περίοδο 12 εβδομάδων, σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Συμπερασματικά, αποδεικνύεται ότι το να πίνεις αρκετό νερό (ειδικά πριν από τα γεύματα), μπορεί να έχει σημαντικό όφελος στην απώλεια βάρους, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια γενικότερα υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική άσκηση.

 

ΠΗΓΗ: Healthline.com