fbpx

Μάθε τα καλύτερα tips για να κάνεις τα τέλεια σάντουιτς στο σπίτι

Μάθε τα καλύτερα tips για να κάνεις τα τέλεια σάντουιτς στο σπίτι

Το φαγητό είναι κυρίως φαντασία και τα σάντουιτς, είναι από εκείνα τα πιάτα που αν έχεις μεγάλη φαντασία, γενναία όρεξη και μπόλικες ιδέες, μπορείς να φτιάξεις αριστουργήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως θα κάνεις νόστιμες πέννες με κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα!

 

Σίγουρα έχουμε δοκιμάσει κορυφαίες συνταγές στα σαντουιτσάδικα το έξω δεν έχει καμία σχέση με τη μαγεία που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου.

Τα υλικά που έχεις σπίτι αρκούν συνήθως για να κάνεις το τέλειο σάντουιτς αρκεί να προσέξεις μερικά tips!,

Δες και πράξε:

 

Επίλεξε το σωστό ψωμί ανάλογα με τα υλικά

Απλά τα πράγματα. Σε ένα σάντουιτς με μαρμελάδες, Merenda ή φυστικοβούτυρο, θέλεις μαλακό ψωμί και όχι σκληρό. Το αντίθετό αν έχεις πιο «σκληρά» υλικά όπως κοτόπουλο, κομμάτια γαλοπούλας ή πολλές φέτες αλλαντικών.

 

Η φέτα του τοστ θέλει και τηγάνι

Βάλε ελάχιστο βούτυρο στον πάτο του τηγανιού και άσε την φέτα να αργοψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Άλλη γεύση.

 

Παίξε σωστά με το τυρί

Για την ακρίβεια έχε στο νου σου πως θέλεις ένα σκληρό τυρί εσωτερικά του σάντουιτς και ένα μαλακό (τύπου τσένταρ) εξωτερικά. Το σκληρό αργοψήνεται καλύτερα στο κέντρο και το μαλακό κρατάει «δεμένα» τα υπόλοιπα υλικά.

 

Πειραματίσου με σάλτσες

Σου παραθέτουμε δύο για να έχεις στο νου. Μουστάρδα με μαγιονέζα και μισή κουταλιά μέλι. Τα χτυπάς με πιρούνι σε μεγάλο μπολ. Αν θες λίγο πιο spicy, αντικατέστησε το μέλι είτε με μία κουταλιά του γλυκού κάρυ, είτε με μερικές σταγόνες ταμπάσκο. Δεν θα χρειαστείς ούτε 5 λεπτά για να φτιάξεις μία από αυτές.

 

Προσοχή στην επάλειψη

Ο διάσημος Ισπανός σεφ Jose Andres συμβουλεύει να βάζεις την σάλτσα μόνο στη μία πλευρά του ψωμιού. Η άλλη πρέπει να έχει το τυρί. Για κάποιο λόγο ισχυρίζεται πως τα 2 τους μαζί, χαλάνε την γεύση. Πειραματίσου.

 

Συνόδεψε το κρέας με βαρύ αλλαντικό

Αν έχεις μοσχάρι σε κιμά ή φέτες από γαλοπούλα, μπορείς να προσθέσεις και μία φέτα αλλαντικού για καλύτερη γεύση. Προτείνουμε είτε μορταδέλα, είτε σαλάμι αέρος.

 

Μην μπερδεύεις ωστόσο το παστράμι

Επειδή έχει πολύ πλούσια γεύση και είναι αρκετά αλμυρό, προτίμησε το μόνο του με μουστάρδα και σκληρό τυρί όπως κασέρι ή κεφαλοτύρι.