fbpx

Μάθε τα μικρά πράματα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχισμένος

Μάθε τα μικρά πράματα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ευτυχισμένος

Μία απλή και ταπεινή απόλαυση μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχισμένος όσα προβλήματα και μιζέρια και αν υπάρχει γύρω σου.

Μήπως λατρεύεις τις βόλτες στην εξοχή; Μήπως θα σου άρεσε ένα διήμερο κάμπινγκ με φίλους; Είσαι από αυτούς που αγαπούν να φροντίζουν το αυτοκίνητό τους; Ή μήπως προτιμάς ένα ξεκούραστο απόγευμα στον καναπέ σου παρέα με ένα καλό βιβλίο ή φίλους;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι κακές συνήθειες που είναι καλό να διώξεις όσο μεγαλώνεις!

 

Ό,τι και αν είναι αυτό που προτιμάς, φρόντισε να το κάνεις καθημερινά (ή όσο πιο συχνά μπορείς). Εξάλλου, αν το θέλεις πραγματικά, θα βρεις τον χρόνο για να το κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό μέσα στην ημέρα από το να κάνεις πράγματα που σε “γεμίζουν” χαρά. Επέστρεψε στις παλιές, καλές, “ξέγνοιαστες” εποχές σου.

Δες πως μπορείς να κάνεις τις μικρές απολαύσεις της ζωής να σε κάνουν ευτυχισμένο:

 

Κάνε τη γυμναστική παιχνίδι

Γυμνάσου επειδή το χαίρεσαι και όχι επειδή πρέπει. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Δεν χρειάζεται να ρίξεις “τόνους” ιδρώτα, να λυγίσεις μπάρες ή να τρέξεις μαραθώνιο για να πεις ότι έκανες γυμναστική. Εξάλλου, η υπερβολή δεν έκανε καλό πότε και σε κανέναν. Αντ’ αυτού μπορείς να κάνεις έναν μισάωρο περίπατο με έναν φίλο σου, μία βόλτα με το ποδήλατο ή να συμμετέχεις σε κάποιο άθλημα (π.χ. να παίξεις μπάσκετ με φίλους). Πίστεψέ με θα εκπλαγείς με το πόσο αβίαστα θα πραγματοποιήσεις την καθημερινή σου γυμναστική μέσα από αυτούς τους τρόπους. Εκεί που κοιτούσες το ρολόι σου για να δεις πότε θα τελειώσει το “μαρτύριο”, τώρα δεν θα θες να σταματήσεις.

 

Δημιούργησε σημαντικές σχέσεις

Το νόημα-σκοπός της ζωής πολλές φορές πηγάζει μέσα από ουσιώδεις και γεμάτες ¨νόημα” διαπροσωπικές σχέσεις. Προσπάθησε να οικοδομήσεις τις παρακάτω τρεις σχέσεις προς όφελος μία πιο ευτυχισμένης ζωής, αν δεν έχεις φροντίσει ήδη για αυτές.

-Χτίσε μία σχέση με έναν σοφότερο άνθρωπο, κάποιον που θα σε βοηθήσει-καθοδηγήσει στις δύσκολες στιγμές της ζωής σου. Πολλές φορές χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο με εμπειρίες στη ζωή, διαύγεια και καθαρή σκέψη για να μας δώσει λύσεις σε ζητήματα που φαντάζουν δύσκολα. Ωστόσο, φρόντισε ώστε αυτή η σχέση να μην βασίζεται στη χρησιμοθηρία. Επέλεξε να κάνεις παρέα με άτομα που θέλεις και όχι επειδή επιδιώκεις κάτι από αυτά.

-Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ένας “κολλητός” φίλος στη ζωή μας. Αν τον έχεις βρει, τότε είσαι πολύ τυχερός. Αν όχι, μην στεναχωριέσαι, γιατί πολλές “δυνατές” φιλίες προκύπτουν σε αργότερα στάδια της ζωής ενός άνδρα (συνήθως μετά το φανταρικό ή και αργότερα). Ο “κολλήτος” πέρα από ένας πολύ καλός φίλος, αποτελεί έναν πιστό συνοδοιπόρο στη ζωή σου, ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς τα πάντα.

-Τέλος, δημιούργησε μία φιλία με ένα άτομο που χρειάζεται τη δική σου βοήθεια. Γιατί ένα από τα βασικά νοήματα της ζωής είναι το να βοηθάς τους γύρω σου. Όπως συμβούλεψαν εσένα, έτσι και εσύ με τη σειρά σου βοήθησε κάποιον νεότερό σου να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Θα νιώσεις και ο ίδιος πολύ καλά μέσα από αυτή τη διαδικασία.

 

Φρόντισε το σώμα σου

Πολλοί ισχυρίζονται πως “είμαστε ό,τι τρώμε” και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Φρόντισε να τρως αυτά που πρέπει και χρειάζεται το κορμί σου, ώστε να είσαι υγιείς. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και “καλά” λιπαρά. Η μεσογειακή διατροφή αποτελεί την ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να υιοθετήσει έναν υγιή τρόπο ζωής. Μην ξεχνάς πως μία καλή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά στη βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής σου κατάστασης.

 

Μάθε να είσαι ευγνώμων

Ένα από τα πρώτα πράγματα που τείνουμε να ξεχνάμε στη ζωή μας είναι το αίσθημα της ευγνωμοσύνης. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο άπληστοι γινόμαστε. Σταμάτα να “θυματοποιείς” τον εαυτό σου για όποια άσχημα και στραβά σου παρουσιάζονται και άρχισε να νιώθεις ευγνώμων για αυτά που έχεις. Ακόμη και στις άσχημες-αρνητικές εκφάνσεις της ζωής προσπάθησε να δεις τη θετική όψη των πραγμάτων (εξάλλου, ακόμη και αυτές λειτουργούν ως “μαθήματα” για εμάς).