fbpx

Μάθε τα 6 πράματα που «ψάχνει» το πρόσωπο σου κάθε πρωί!

Μάθε τα 6 πράματα που «ψάχνει» το πρόσωπο σου κάθε πρωί!

Ένα πρόσωπο με δέρμα καθαρό και όχι ταλαιπωρημένο είναι σίγουρο ότι σε μικραίνει και σε κάνει να «λάμπεις»!

Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να το περιποιέσαι και ειδικά το πρωί που ξυπνάς πριν βγεις στους δρόμους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 9 σημάδια της υπερπροπόνησης που πρέπει να προσέξεις

 

Δες λοιπόν τι «ζητάει» από σένα το πρόσωπο σου κάθε πρωί:

  1. Πλύσου, ειδικά αν έχει γένια

Αν έχεις μούσι ή μουστάκι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπεις αυτό το βήμα. Όχι ότι θέλω να σε τρομάξω, αλλά τα γένια σου φέρουν έναν μικρό αριθμό βακτηρίων που σίγουρα δεν κάνουν πολύ καλό στην εξωτερική, αλλά και στην εσωτερική υγεία σου. Για να απαλλαγείς λοιπόν από τα μικρόβια που συσσωρεύονται στα γενιά σου από την σκόνη, το καυσαέριο και τη λιπαρότητα που έχει αποκτήσει το πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια της μέρας, κάνε καθημερινό καθαρισμό προσώπου χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό πρωί και βράδυ πριν τον ύπνο.

  1. Ενυδατώσου

Οφείλεις να έχεις στο ντουλάπι σου μία ενυδατική κρέμα κι ας λένε ό,τι θέλουν οι φίλοι σου. Στην τελική δεν χρειάζεται να το ξέρουν καν. Εκείνοι θα απορούν πώς μεγαλώνοντας εξακολουθείς να είσαι ένα κουκλάκι ζωγραφιστό. Για να μη δείχνει η επιδερμίδα σου θαμπή και ξηρή, μετά το σαπούνι καθαρισμού που χρησιμοποίησες, άπλωσε μια στρώση ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ.

  1. Μείνε μακριά από το gel ξυρίσματος

Τα gel ξυρίσματος περιέχουν περισσότερη αλκοόλη, με αποτέλεσμα να εντείνουν την ξηρότητα του δέρματος (πράγμα που δεν το θέλεις). Επομένως, προτίμησε έναν αφρό ξυρίσματος ή μια κρέμα σαν αυτή που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες.

  1. Κάνε απολέπιση

Μπορεί να ακούγεται σαν διαφήμιση γυναικείου spa περιποίησης, αλλά η απολέπιση είναι μια διαδικασία που την επιβάλλει ο ίδιος ο οργανισμός όλων μας, αφού συνεχώς συγκεντρώνονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας νεκρά κύτταρα. Δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε «ντροπή»: Απλώς φροντίστε να πλένετε και να τρίβετε καλά την περιοχή του μετώπου, του λαιμού και πίσω από τα αυτιά, ώστε να απομακρύνονται τα συγκεντρωμένα κύτταρα, που δεν αφήνουν τα νέα να αναπνεύσουν.

  1. Το after save να είναι ενυδατικό!

Άλλη μια στιγμή που το δέρμα μας έχει μόλις δεχτεί την «επίθεση» μιας λεπίδας και περιμένει πώς και πώς να το ενυδατώσετε για να «συνέλθει». Κι άλλη μια φορά που η βιασύνη μάς κάνει να μην του δώσουμε καμία σημασία. Μην ξεχνάτε ποτέ να απλώνετε στο πρόσωπό σας ένα ενυδατικό προϊόν after shave, για να αποφύγετε ερεθισμούς και την ανεπιθύμητη αίσθηση «τσουξίματος».

  1. Το καλοκαίρι βάζε αντιηλίακο

Ο ήλιος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός της επιδερμίδας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η αντηλιακή προστασία έχει θέση μόνο στην τσάντα θαλάσσης σας. Συνηθίστε να βάζετε αντηλιακό κάθε φορά που πρόκειται να εκτεθείτε στον ήλιο, για να αποφύγετε τις βλαβερές ακτινοβολίες που μας έρχονται από ψηλά.