fbpx

Μάθε τι είναι αυτό που εκτοξεύει την ερωτική σας διάθεση και εφάρμοσε το!

Μάθε τι είναι αυτό που εκτοξεύει την ερωτική σας διάθεση και εφάρμοσε το!

Θεωρούμε ότι τα λεγόμενα «προκαταρκτικά» είναι εκείνα που ανεβάζουν την ερωτική διάθεση και ακολουθεί το σεξ τόσο δυνατό που …στενάζει το κρεβάτι.

Όμως δεν είναι όλα τα προκαταρκτικά αλλά μια και μόνο κίνηση που μπορείς να κάνεις είτε εσύ, είτε εκείνη. Βέβαια καλύτερα είναι να την κάνεις πρώτα εσύ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι μια νέα ιδιότητα του καφέ που σε κάνει …έτοιμο για όλα, ανακάλυψαν οι επιστήμονες

 

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε από το τμήμα ψυχολογίας του κολεγίου Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ, η προκαταρκτική πράξη που μπορεί να απογειώσει ερωτικά τόσο τον άνδρα όσο και την γυναίκα, είναι ένα βαθύ φιλί στο στόμα.

Για την ακρίβεια, το φιλί μπορεί να δημιουργήσει στον εγκέφαλο μια έκρηξη θετικών συναισθημάτων (άρα και ερωτικών) και να απελευθερώσει έναν ποταμό από χημικές ουσίες που θα δημιουργήσουν ερωτική διάθεση, αλλά και πληρότητα.

Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι κατά την διάρκεια ενός ερωτικού φιλιού στο στόμα, η ανταλλαγή σάλιου από τον άνδρα στην γυναίκα, μεταφέρει φερομόνες οι οποίες ανεβάζουν την λίμπιντο. Ταυτόχρονα ο εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο και απελευθερώνει 2 ορμόνες. Την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.

Όταν ξεκινά το φιλί ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι τότε διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό του: τι αισθάνεται για το έτερο ήμισυ; Πόσο θα κρατήσει ο έρωτάς τους; Στην πραγματικότητα όμως, αγνοούν ότι έτσι πατούν το κουμπί για να ξεκινήσει μια σειρά αλυσιδωτών χημικών αντιδράσεων μέσα τους που σκοπό έχουν τελικά την ερωτική και σεξουαλική ευχαρίστηση.

Εξάλλου, μια άλλη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, τότε στατιστικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν τον μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και δεν τρακάρουν εύκολα με το αυτοκίνητο τους.

Ένα λεπτό παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσετε 26 θερμίδες. Αν το φιλί αυτό ξεχειλίζει από πόθο και πάθος ακόμη περισσότερο, σε ένα λεπτό χάνετε τουλάχιστον 39 θερμίδες.

Το παθιασμένο φιλί έχει και οφέλη στην υγιεινή του στόματος αφού ο οργανισμός παράγει περισσότερη ποσότητα σάλιου από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα η στοματική κοιλότητα να καθαρίζεται.