fbpx

Μάθε τι μεγάλο καλό σου κάνει η παρέα με τους φίλους!

Μάθε τι μεγάλο καλό σου κάνει η παρέα με τους φίλους!

Τα οφέλη της φιλίας για τον άνδρα είναι πολύ σημαντικά τόσο που όταν δεν βρίσκεται με τους φίλους του έστω μια φορά την εβδομάδα είναι δυστυχισμένος.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε έρευνα του  ο δρ Ρόμπιν Ίαν ΜακΝτόναλντ Ντάνμπαρ καθηγητής στο Τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μάλιστα όπως αναφέρει ο καθηγητής μόνο η τηλεφωνική επικοινωνία δεν αρκεί.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 8 tip για να είσαι ο ωραίος …τυπάς της παραλίας και να την κερδίσεις εύκολα!

 

Η υγεία των ανδρών που δεν βλέπουν τους φίλους τους και δεν βγαίνουν με τη παρέα τους κάθε εβδομάδα τουλάχιστον δύο φορές διαταράσσατε και δεν είναι μόνο η ψυχολογική υγεία. Οι άνδρες που βγαίνουν μ ε τη παρέα τους είναι πιο υγιείς αναρρώνουν πιο γρήγορα όταν αρρωστήσουν και τείνουν να είναι πιο γενναιόδωροι σύμφωνα με  τον  καθηγητή.

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνδρες για να αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη της φιλίας τούς είναι απολύτως απαραίτητο να βλέπουν τουλάχιστον τέσσερις φίλους τους δύο φορές την εβδομάδα και να κάνουν μαζί τους ότι τους ευχαριστεί – από το να πουν μερικά ανέκδοτα πίνοντας μπύρες μέχρι να δουν μπάλα.

Eρευνες έχουν δείξει ότι δύο στους πέντε άντρες με το ζόρι βλέπουν τους φίλους τους μία φορά την εβδομάδα ενώ ένας στους τρεις τους βλέπουν πολύ σπάνια. Oι άντρες διαθέτουν σήμερα έως το ένα πέμπτο της ημέρας τους στις επαφές με το δίκτυο των γνωστών τους επικοινωνώντας μαζί τους κυρίως με τα μέσα μαζικής δικτύωσης το τηλέφωνο και τα SMS. Ωστόσο η προσωπική επαφή τούς είναι απαραίτητη για να μην φθαρούν οι φιλίες τους και να ωφεληθούν στον μέγιστο βαθμό από αυτές – αρκεί να γίνεται με τους τέσσερις πιο στενούς φίλους τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 supertipsγια να φοράς «μοδάτα» την παλιά σου βερμούδα!

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι το γέλιο είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί σε κοινωνικούς κύκλους που απαρτίζονται από περισσότερα από πέντε άτομα – και επειδή το γέλιο διεγείρει την παραγωγή των ορμονών της ευεξίας στον εγκέφαλο οι άντρες ενδέχεται υποσυνείδητα να επιλέγουν να βγαίνουν με το πολύ τέσσερις φίλους τους.

«Οι άντρες μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς μέσω πλήθους δραστηριοτήτων που κυμαίνονται από την παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έως ένα ποτό με τους φίλους την Παρασκευή το βράδυ» δήλωσε ο δρ Ντάνμπαρ και συνεχίζει «Το κλειδί  όμως για να διατηρήσει ένας άντρας δυνατές φιλίες είναι να βλέπει δύο φορές την εβδομάδα τους τέσσερις κοντινότερους φίλους του».