fbpx

Μάθε τι μπορεί να κάνει μια πίστα στη διατροφή σου

Μάθε τι μπορεί να κάνει μια πίστα στη διατροφή σου

Την έφαγες τη πίτσα το σαββατοκύριακο και εδώ που τα λέμε καλά έκανες! Προσπαθείς να τρως υγιεινά και να ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και εσύ έφαγε πίτσα!

Αν πιστεύεις ότι η πίτσα είναι μια απαγορευμένη απόλαυση πρέπει να το ξανασκεφτείς!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως αν καταφέρεις να κόψεις 300 θερμίδες την ημέρα θα πετύχεις τον στόχο σου!

 

Στα πλαίσια του διαλλείματος από τη διατροφή σου, δηλαδή το Σάββατο ή την Κυριακή, όποια μέρα και αν έχεις επιλέξει, η εκτόνωση με πίτσα είναι μάλλον επιβεβλημένη και φυσικά δεν έχει φορτώσει ούτε γραμμάριο!

Από την άλλη η πίτσα θεωρείται μια παχυντική επιλογή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα αρκεί να την φτιάξεις ή να την παραγγείλεις όπως πρέπει ώστε να αποτελέσει ένα πολύ θρεπτικό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες γεύμα.

Και τι εννοούμε «όπως πρέπει»: Να είναι με λεπτό φύλλο, με το μισό τυρί και κατά προτίμηση με λαχανικά. Όμως αυτό εδώ που τα λέμε δεν είναι πίστα που την χαίρεσαι, επομένως όταν κάνεις διατροφή καλό είναι να την περιορίσεις στην ημέρα εκτόνωσης και να την παραγγείλεις ή να την φτιάξεις με όλα τα …καλά!

Βέβαια θα πρέπει να προσέξεις γιατί η πίτσα είναι ιδιαίτερα εθιστικό φαγητό!

Εκτός από την αύξηση του βάρους, η κατανάλωση πίτσας όταν γίνεται χωρίς μέτρο και προσοχή, μπορεί πράγματι να προκαλέσει μια σειρά από αντιδράσεις που δεν έχουν καθόλου θετικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου, ενώ η πίτσα, όπως και άλλες τροφές πλούσιες στα λεγόμενα κορεσμένα λιπαρά, έχει αποδειχτεί πως μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά  προβλήματα υγείας.