fbpx

Μένουμε Σπίτι: Έτσι θα νικήσεις την αρνητική ψυχολογία και θα κάνεις προπόνηση!

Μένουμε Σπίτι: Έτσι θα νικήσεις την αρνητική ψυχολογία και θα κάνεις προπόνηση!

Την εποχή του εγκλεισμού το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να σου πέσει η ψυχολογία για προπόνηση και ειλικρινά είναι τόσες οι δελεαστικές αφορμές να μην κάνεις προπόνηση που πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια να τις νικήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάψε λίπος στο σπίτι με αυτό το πρόγραμμα

 

Μια που πιάνεις «κουβέντα» στα social, την άλλη μια ταινία ή ένα πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει και ενώ βλέπεις τηλεόραση σου ανοίγει η όρεξη αφού το ψυγείο το «ακούς» αν σε …φωνάζει!

Πως θα καταφέρεις όμως να νικήσεις τη ψυχολογία σου και να προπονηθείς στο σπίτι ή και έξω, αφού παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορείς να το δηλώσεις και να βγεις για προπόνηση.

Δες πως θα το κάνεις:

 

  1. Σκέψου το μετά!

Πάνε στο καθρέφτη, βγάλε την μπλούζα σου και δες το σώμα σου. Αν έχεις μέρες να κάνεις προπόνηση σίγουρα θα έχει αρχίσει να χαλαρώνει. Σκέψου τότε ότι η επαναφορά είναι ζόρικη υπόθεση και απαιτεί χρόνο, αφού εύκολα μπορείς να βάλεις 6 – 7 κιλά όμως θέλεις τουλάχιστον ένα μήνα προπόνηση για να τα χάσεις όταν τελειώσει το κακό. Σκέψου ακόμα ότι το κακό προβλέπεται να τελειώσει καλοκαίρι και σίγουρα δεν θα προλάβεις να βγεις παραλία χωρίς να έχεις μπάκα αν δεν κάνεις κάτι τις μέρες του εγκλεισμού!

 

  1. Βάλε πρόγραμμα

Αν είσαι από εκείνους που δεν δουλεύουν (που είναι οι περισσότεροι) άλλαξε το πρόγραμμα της προπόνησης σου. Δηλαδή αν λόγω δουλειάς πήγαινες γυμναστήριο το απόγευμα, τώρα κάνε προπόνηση το πρωί. Ξύπνα, φάε το πρωϊνό σου και άρχισε την προπόνηση.

 

  1. Δήλωσε το «6»

Το τρέξιμο έξω θα σου κάψει λίπος. Αν δεν θες να τρέξεις ακόμα και το έντονο περπάτημα θα κάνει την ίδια δουλειά. Δήλωσε το νούμερο «6» ως σκοπό της μετακίνησης, βάλε το κινητό και την ταυτότητα σε ένα τσεπάκι και βγες για τρέξιμο παίρνοντας φυσικά όλες τις προφυλάξεις που προβλέπονται.

 

  1. Αν μείνεις μέσα

Αν δεν θέλεις να βγεις έξω να τρέξεις προπονήσου μέσα και αν το σπίτι σου δεν προσφέρεται χρησιμοποίησε άλλους χώρους της οικοδομής όπως είναι η πυλωτή, η πρασιά ή η ταράτσα.

 

  1. Όσο και αν προπονηθείς κέρδος είναι

Μπορεί να ήσουν όμορφα προγραμματισμένος στο γυμναστήριο και να έκανες εύκολα μια με μιάμιση ώρα προπόνηση. Η προπόνηση στο σπίτι ή το τρέξιμο έξω μπορεί για σένα να είναι άγνωστα …νερά όμως μην απογοητεύεσαι. Όση ώρα προπόνηση και να καταφέρεις να κάνεις κέρδος είναι. Πάντως έχε υπόψη σου ότι περισσότερα από 60λεπτά τρέξιμο έξω δεν συστήνονται ενώ 30 λεπτά ισοδυναμούν τουλάχιστον με 45 λεπτά τρέξιμο στον διάδρομο!