fbpx

Μέτρησε το …ισοζύγιο και «στέγνωσε» σε μια βδομάδα!

Μέτρησε το …ισοζύγιο και «στέγνωσε» σε μια βδομάδα!

Το γρήγορο στέγνωμα δηλαδή το χάσιμο κιλών δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Προτιμότερο είναι να χάνεις κιλά αργά και σταθερά. Ωστόσο αν θέλεις για κάποιο λόγο να χάσεις γρήγορα κιλά μέσα σε μια εβδομάδα υπάρχει τρόπος.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως είναι η ώρα να δώσεις τη χαριστική επίθεση στο λίπος;

 

Το κλειδί στην όλη προσπάθεια είναι το ισοζύγιο νερού και νατρίου στη χημεία του οργανισμού σου. Αρχίστε την προσπάθεια μειώνοντας σταδιακά το νερό. Η μεγάλη ποσότητα νερού στην αρχή του πενθημέρου κάνει τον οργανισμό να καταστείλει την αλδοστερόνη που είναι μια στεροειδή ορμόνη της οικογένειας των αλατοκορτικοειδών που παράγεται από τα επινεφρίδια και επιδρά πάνω στη λειτουργική μονάδα του νεφρού  προκαλώντας επαναρρόφηση νατρίου και νερού απέκκριση καλίου και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Έτσι το σώμα απορροφά και αφομοιώνει μεγάλες ποσότητες νερού  όταν όμως σταματάς να πίνεις τόσο το σώμα σου εξακολουθεί να αποβάλλει πολλά υγρά όπως όταν θα έπινε πολύ νερό.

Διατροφικά δεν πρέπει να παίρνεις από 50 γρ. υδατάνθρακες την ημέρα αφού ένα μόλις γραμμάριο υδατάνθρακα τραβά και συγκρατεί στο σώμα 2,7 γρ. νερού είναι σημαντικό το επίπεδο πρόσληψης υδατανθράκων να είναι όσο γίνεται χαμηλότερο καθόλου ζάχαρη φρούτα ή άμυλο.

Φάε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος όπως ψάρια, κρέας, αυγά ή φυτικής πηγής πρωτεΐνης, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, χωρίς καθόλου αλάτι ώστε το σώμα να χάσει νερό αφού το νάτριο είναι που συγκρατεί το νερό στο σώμα.

Δοκίμασε για μια εβδομάδα να τρως καθημερινά: Υδατάνθρακες μέχρι και 50γρ καθόλου άμυλο φρούτα ή ζάχαρη. Πρωτεΐνες και λίπη σε 3 γεύματα την ημέρα ενώ δεν πρέπει να τρως αλάτι. Προσοχή όμως στην κατανάλωση νερού:

  • 1η μέρα: 8 λίτρα
  • 2η μέρα: 4 λίτρα
  • 3η μέρα: 4 λίτρα
  • 4η μέρα 2 λίτρα
  • 5η μέρα ένα λίτρο.

Αφού λοιπόν χάσεις τα επιθυμητά κιλά μπορείς να σταθεροποιηθείς διατροφικά χωρίς υπερβολές στη διατροφή σου και φυσικά στα ποτά! Είναι εύκολο να κάνεις το πρόγραμμα της εβδομάδας το θέμα είναι αν θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα κιλά που θα χάσεις!