fbpx

Μήπως ΔΕΝ ήρθε ο καιρός να μην το πάρεις το κορίτσι; Μάθε τα σημάδια!

Μήπως ΔΕΝ ήρθε ο καιρός να μην το πάρεις το κορίτσι; Μάθε τα σημάδια!

Ένα μικρό άγχος πριν από το να αποφασίσεις να παντρευτείς είναι σίγουρα λογικό. Αν όμως η σκέψη του γάμου σε τρομοκρατεί τότε ίσως να υπάρχουν βαθύτερα θέματα στη σχέση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα την ηρεμήσεις όταν έχει τα νεύρα της

 

Ο γάμος είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται για τους εαυτούς τους. Συνήθως μάλιστα οι πιο πολλοί έχουν στο μυαλό τους τη λογική ότι θα συμβεί μια φορά στη ζωή τους. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε σχέση και συζητάτε αν θα κάνετε το επόμενο βήμα τότε σίγουρα θα πρέπει να βάλεις κάτω τα δεδομένα και να δεις μήπως υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν πρέπει να παντρευτείτε.

Δες λοιπόν αν στη σχέση σας υπάρχουν τα σημάδια ότι δεν πρέπει να παντρευτείτε:

 

Κρατάς μυστικά

Ένας γάμος (όπως και μια σοβαρή σχέση) για να πετύχει πρέπει να υπάρχει διαφάνεια μεταξύ των μελών του. Αν εσύ κρατάς μυστικά για σημαντικά πράγματα από την κοπέλα σου τότε πώς θα προχωρήσετε στο βήμα του γάμου; Το ότι δεν επιλέγεις να τα μοιραστείς μαζί της και να δείξεις ακόμα και τις πιο ευάλωτες και αδύναμες πλευρές σου είναι μια ένδειξη ότι ίσως η σχέση δεν είναι τόσο βαθιά για να προχωρήσετε σε γάμο. Αν δεν είσαι έτοιμος λοιπόν να της τα πεις όλα τότε ξανασκέψου το γάμο!

 

Δε νιώθεις ότι έχεις τελειώσει με τις άλλες γυναίκες

Αν ακόμα το μάτι σου παίζει και το να υπάρχουν κι άλλες γυναίκες στη ζωή σου είναι απαραίτητο για εσένα τότε γιατί να παντρευτείς; Σκέψου πόσο άσχημα θα ένιωθε η γυναίκα σου αν μάθαινε ότι δεν έχεις τελειώσει με τις ερωτικές περιπέτειες και οδηγείσαι σε απιστία. Αν το να είσαι πολυγαμικός είναι ένα χαρακτηριστικό σου τότε ίσως να πρέπει να το μοιραστείς με την κοπέλα σου αντί να είσαι ένας κακός σύζυγος, με ότι συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Εξάλλου, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθείς.

 

Υπάρχουν θέματα εμπιστοσύνης μεταξύ σας

Αν η σχέση έχει βαθιά θέματα εμπιστοσύνης τότε υπάρχουν πολλά που πρέπει να λυθούν πριν παντρευτείτε. Η εμπιστοσύνη στη σχέση μπορεί να έχει διαταραχθεί από κάποια λάθη ή απιστία της μιας πλευράς είτε από θέματα αυτοπεποίθησης ή παλιών κακών εμπειριών που έχεις εσύ ή η κοπέλα σου. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να λυθούν για να υπάρχει μια υγιής σχέση μεταξύ σας και έπειτα η σχέση αυτή να γίνει γάμος

 

Δεν είσαι πρόθυμος να κάνεις συμβιβασμούς

Οι συμβιβασμοί είναι αναπόσπαστο στοιχείο του γάμου, όπως και κάθε σοβαρής σχέσης. Σε περίπτωση που εσύ βάζεις πάνω από όλα τα δικά σου θέλω και έχεις πάντα σαν προτεραιότητα τον εαυτό σου τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις το γάμο!

Συμβαίνει σε πολλούς να δέχονται πιέσεις είτε από τον κοινωνικό περίγυρο και την οικογένεια τους είτε από τη σύντροφο τους για να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση. Το να σκέφτεσαι λοιπόν να παντρευτείς για να σωπάσεις αυτές τις φωνές είναι σίγουρα ο λάθος λόγος! Εσύ είσαι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις για τη ζωή του, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τόσο σημαντικές αποφάσεις! Στην τελική, τι σημασία έχει το να είσαι παντρεμένος αν δεν είσαι ευτυχισμένος;