fbpx

Μήπως είναι καιρός να μάθεις να μαγειρεύεις; – Μάθε απλές συνταγές με …αυγά!

Μήπως είναι καιρός να μάθεις να μαγειρεύεις; – Μάθε απλές συνταγές με …αυγά!

Το μαγείρεμα ανεβάζει την …αξία του κάθε εργένη στα μάτια της κάθε γυναίκας, αυτό άλλωστε το έχουν αποδείξει …άπειρες έρευνες, όμως δεν είναι αυτό το θέμα!

Το μαγείρεμα είναι πρώτιστα θέμα δικής σου υγείας και μπορεί να φαίνεται μπελάς, αλλά πίστεψε μας δεν είναι!

Για να μάθεις να μαγειρεύεις σίγουρα δεν είναι καθόλου καλό να αρχίσεις από ένα φαγητό στιλ …ραγού με ζυμαρικά! Αν και η αλήθεια είναι ότι …είναι αρκετά εύκολο για μας που γνωρίζουμε από μαγειρική!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρέθηκες τη διατροφή σου; Μάθε πως δεν θα την παρατήσεις

 

Για να αρχίσεις να αναπτύσσεις την τέχνη σου στη κουζίνα καλό είναι να αρχίσεις από τα …αυγά! Ναι καλά διάβασες, τα αυγά θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την τέχνη της μαγειρικής πρώτιστα γιατί γίνονται εύκολα και γρήγορα και δευτερευόντως επειδή ταιριάζουν σε πολλές συνταγές που μπορείς να τις απολαύσεις είτε στο πρωινό, είτε ακόμα στο κυρίως γεύμα! Τα

Μπορούν να αποτελέσουν από μόνα τους, ένα εξαιρετικά χορταστικό πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, ανάλογα με τον τρόπο που θα αποφασίσεις να τα μαγειρέψεις. Scrambled; Βραστά; Ομελέτα; Ποσέ; Μπένεντικτ; «Μάτια» ενώ είναι μία πλούσια «πηγή» θρεπτικών στοιχείων, όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Α, D, μαγνήσιο και κάλιο.

Πάρε μια ιδέα από πρωτότυπες συνταγές γιατί σίγουρα δεν θα μείνεις μόνο στην …στραπάτσάδα ή στα αυγά μάτια:

 

Σπαράγγια με αυγά (ομελέτα)

Τα σπαράγγια με αυγά είναι ένας από τους πιο ωραίους γευστικούς συνδυασμούς . Ομελέτα με σπαράγγια θα γευτείτε σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή. Γίνεται στο τηγάνι αλλά μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα και στο φούρνο

Για την ομελέτα με σπαράγγια, αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια. Με το εργαλείο για ξεφλούδισμα ξεφλουδίζουμε τις ίνες στο μίσχο τους. Τα πλένουμε πολύ καλά. Τα στραγγίζουμε.

Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα. Αλατίζουμε. Βυθίζουμε τα σπαράγγια ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα.

Τα βράζουμε για 2-3΄ να μισό μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 1-2΄.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και περιχύνουμε τα σπαράγγια με τα χτυπημένα αυγά.

Με ένα κουτάλι τραβάμε την ομελέτα ώστε να ανακατεύεται η ψημένη βάση με την υγρή επιφάνεια της.

Ψήνουμε για 3΄ να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.

Με προσοχή σκεπάζουμε το τηγάνι με δίσκο ή πιάτο μεγαλύτερο από την διάμετρο το τηγανιού. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από την άλλη πλευρά για 2΄περίπου να σταθεροποιηθεί.

Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε τη ομελέτα με σπαράγγια ζεστή και απολαυστική.

Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε την ομελέτα με σπαράγγια με λίγο φρέσκο τυρί ή φλούδες τυρί της αρεσκείας σας (όσο είναι ακόμα ζεστή η ομελέτα, για να λιώσει στη επιφάνεια της).

 

Ομελέτα τορτίγια

Μία χορταστική φανταστική συνταγή με ό,τι έχεις στο ψυγείο σου. Δοκίμασε τη σήμερα κιόλας! Ιδανική για brunch αλλά και ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα.

 

Υλικά Συνταγής

5 μεγάλα αυγά

λίγο αλάτι

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γλ. βούτυρο

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 πίτα τορτίγια

1 φλ. τριμμένα ανάμεικτα τυριά

2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες

1 αβοκάντο

ψιλοκομμένο μαϊντανό

φέτες ντομάτας

Για το σερβίρισμα

τυρί κρέμα ή τριμμένο τυρί που λιώνει

 

Εκτέλεση

Για την ομελέτα τορτίγια, σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε να ενωθούν με σύρμα.

Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αφήνουμε για περίπου 1΄ σε μέτρια φωτιά να σταθεροποιηθεί η ομελέτα από κάτω.

Ακουμπάμε την πίτα τορτίγια πάνω στα υγρά αυγά, τη βουτάμε στην υγρή επιφάνεια της ομελέτας κι από τις δύο πλευρές να αυγωθεί η πίτα. Καλύπτουμε την ομελέτα με την αυγωμένη τορτίγια.

Ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα την ομελέτα και όλο μαζί το αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

Πασπαλίζουμε τα τυριά στην ομελέτα, βάζουμε ζαμπόν, τις φέτες ντομάτας και τις φέτες αβοκάντο.

Την ανασηκώνουμε με σπάτουλα προσεκτικά και τη διπλώνουμε στα δυο μισοφέγγαρο.

Γαρνίρουμε με λίγο τυρί κρέμα και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αυγά στο φούρνο με ζαμπόν και πουρέ

Συνταγή καθημερινή, με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι.

 

Υλικά Συνταγής

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 ντοματίνια

3 φλ. σπανάκι baby

8 αυγά

1 φλ. τυρί που λιώνει

4 φέτες ζαμπόν

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον πουρέ πατάτας

1 κιλό πατάτες

60 γραµ. βούτυρο

60 γραµ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

αλάτι

 

Εκτέλεση

Για τα αυγά στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί, θα χρησιμοποιήσουμε μικρό τετράγωνο σκεύος 24×24 εκ.

Βουτυρώνουμε το ταψί.

Ρίχνουμε στο ταψί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμένα ντοματίνια και το σπανάκι. Τα ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ενωθούν, ρίχνουμε αλατοπίπερο και προσθετουμε το τυρί.

Περιχύνουμε τα λαχανικά.

Ακουμπάμε επάνω τις φέτες ζαμπόν. Καλύπτουμε με ροζέτες πουρέ (ή αφήνουμε κουταλιές πουρέ στην επιφάνεια του ζαμπόν).

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50΄ να σταθεροποιηθεί το αυγό και να ροδίσει ελαφρά ο πουρές στην επιφάνεια.

Σερβίρεται ζεστό με πράσινη σαλάτα.

Μάθε όλα τα μυστικά για τη σωστή συντήρηση των αυγών εδώ.

 

Για τον πουρέ

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν καλά.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πατάτες τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τις λιώνουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

Γεμίζουμε ένα κορνέ με τον πουρέ και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.