fbpx

Μήπως είναι σώφρον να φοράμε από μόνοι μας τη μάσκα παντού;

Μήπως είναι σώφρον να φοράμε από μόνοι μας τη μάσκα παντού;

Οι Θεσσαλονικείς παίρναμε συγχαρητήρια για τα ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού στη πόλη, μέχρι που το όνειρο κατέρρευσε και τείνει να γίνει εφιάλτης!

Η Θεσσαλονίκη έφτασε μέσα σε ελάχιστες μέρες τα 125 κρούσματα και είναι ζήτημα ήμερών τα πράματα να γίνουν χειρότερα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε από την εμπειρία του Πέτρου που χτυπήθηκε από κορωνοϊό, προστατεύσου και φόρα μάσκα!

 

Και δεν έχει τόσο σημασία αν το κακό άρχισε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ή τους θεατές των δύο συναυλιών που έγιναν στη πόλη. Δεν έχει σημασία αν μεταφέρθηκε από τους επισκέπτες ή τους λίγους φοιτητές που ήρθαν στην πόλη. Δεν έχει σημασία αν έγινε πάρτι με 1500 άτομα στο ΑΠΘ και την ίδια μέρα η Αριστοτέλους και όλο το κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία επειδή ο ιός δεν έχει μυαλό, δεν καταλαβαίνει, δεν ξεχωρίζει νέο η ηλικιωμένο. Σημασία έχει πως από την αποκοτιά μας φτάσαμε σε λίγες μέρες να υπερτετραπλασιασουμε  τα κρούσματα και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Η πόλη βρίσκεται πλέον ένα στάδιο πριν τον πορτοκαλί συναγερμό και δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα ήδη η κατάσταση αγγίζει το κόκκινο. Η Κοζάνη μπήκε σε lockdown και γενικά στη χώρα η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη και όπως φαίνεται σύντομα θα αγγίξουμε τα 1000 κρούσματα.

Και το ερώτημα έρχεται εύλογο, μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να φοράμε μάσκες ακόμα και έξω από μόνοι μας πριν μας το επιβάλλουν οι αρχές;

Άλλωστε και να το επιβάλλουν πάντα θα υπάρχουν  εκείνοι  που δεν πιστεύουν ή που το παίζουν μάγκες και δεν θα φοράνε μάσκα ούτε θα παίρνουν μέτρα προστασίας, επομένως είναι καλό να προστατευτούμε απέναντι σε όλους αυτούς τους ανεύθυνους!

Μήπως είναι καιρός να αυξήσουμε μόνοι μας τα μέτρα αυτοπροστασίας μας και να μην επαναπαυόμαστε;

Το ρητό «ο φόβος φυλάει τα έρμα» μάλλον θα πρέπει να το ακολουθήσουμε γιατί το θέμα του κορωνοιού δεν είναι ούτε πολιτική αλλά ούτε και μαγκιά και ούτε φυσικά ο ιός είναι άνθρωπος!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης